Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Deli na:
Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Foto: Bobo

Slovenska moška rokometna reprezentanca v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah danes začenja "misijo Katar 2015". Na najbolj pomembni reprezentančni akciji v tej sezoni, svetovnem prvenstvu v Dohi, bo Slovenija branila četrto mesto, ki ga je osvojila pred dvema letoma v Španiji.

Slovenski selektor Boris Denić na začetku priprav ne bo mogel računati na vse svoje izbrance, nekateri rokometni legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih.

Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo na tako imenovanem "novoletnem turnirju" 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo. Na teh dveh tekmah zagotovo ne bodo igrali Gorazd Škof, Dragan Gajić in Miha Žvižej, saj bodo nastopili na francoski tekmi all-stars, manjkali bodo tudi igralci nemških klubov: Miladin Kozlina, Primož Prošt, Jure Natek in Marko Bezjak. Izbrana vrsta bo v polni postavi nastopila na turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem prihodnje leto pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

Slovenija bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v predsedniškem pokalu.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Klemen Cehte (Payd D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Mitja Nosan in Staš Skube (oba Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Miha Žvižej (Touluse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).