Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenke na Ljubnem v drugem poskusu želijo na stopničke

Deli na:
Slovenke na Ljubnem v drugem poskusu želijo na stopničke

Foto: Bobo

Smučarke skakalke, zbrane na Ljubnem ob Savinji, bodo danes opravile še drugo tekmo svetovnega pokala na slovenskem prizorišču.

V soboto je zmagala Norvežanka Maren Lundby, najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na petem mestu. V slovenskem taboru si danes za piko na i sicer uspešnega nastopa pred številnimi navijači želijo še stopničke.

Slovensko prizorišče velja med skakalkami za eno najbolj priljubljenih v sezoni, tudi zato, ker tekmovalke vedno spodbuja veliko navijačev. V soboto je bila najbolj zadovoljna Lundbyjeva, Avstrijka Daniela Iraschko Stolz je končala na drugem mestu, tretja je bila Nemka Katharina Althaus.

V nekoliko oslabljeni slovenski zasedbi je bila najvišje mladinska svetovna podprvakinja Ema Klinec, Maja Vtič, ki je tu lani zmagala, je bila deseta, Špela Rogelj 13., Eva Logar 17. in Urša Bogataj 22. V slovenski ekipi so po sobotni tekmi poudarili lep ekipni uspeh, vseeno pa so kot tiho željo za današnjo tekmo izpostavili še zadnji korak in stopničke pred domačimi navijači.

Ta peterica skakalk bo čim boljšo uvrstitev na Ljubnem lovila tudi na današnji drugi tekmi: Klinčeva in Vtičeva imata nastop kot članici najboljše deseterice že zagotovljen, medtem ko bodo morale preostale tri v kvalifikacije. Te se bodo v konkurenci 43 tekmovalk začele ob 11.45, prva serija pa bo ob 13. uri.

Na tekmah v Sloveniji konec tedna sicer manjkata vodilni v svetovnem pokalu Japonki Sara Takanashi in Yuki Ito, ni pa niti poškodovane Rusinje Irine Avakumove.