pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci za uvod lige narodov proti Grkom z remijem 0:0

Deli na:
Slovenci za uvod lige narodov proti Grkom z remijem 0:0

Foto: m24.si

Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi lige narodov v Ljubljani igrala neodločeno 0:0 z Grčijo. Izbrance Matjaža Keka druga tekma v ligi C in skupini 3 čaka v nedeljo v Ljubljani proti Moldaviji.

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Madden, Stewart in Roome (vsi Škotska).
* Strelci: /.
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Bohar, Vetrih, Bijol (od 78. Kouter), Rep (od 52. Živec), Vučkić (od 61. Zajc), Šporar.
* Grčija: Barkas, Giannoulis, Siovas, Svamas, Bakakis, Zeca, Kourbelis, Bakasetas, Mantalos (od 87. Masouras), Limnios, Pavlidis (od 75. Fountas).
* Rumeni kartoni: Blažič, Zajc; Bakakis.
* Rdeči karton: /.

Slovenska vrsta je v dodobra spremenjeni postavi začela novo izvedbo lige narodov. Pred zaradi novega koronavirusa praznimi tribunami v Stožicah ji je nasproti stala Grčija (54.), ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze deset mest pred Slovenci. Ti so pogrešali kar nekaj nosilcev igre, vključno s kaznovanim Jasminom Kurtićem, poškodovanim Bojanom Jokićem, Josipom Iličićem, Aljažem Struno, Renejem Krhinom in drugimi.

Pred tekmo so v slovenskem taboru napovedovali igro na zmago, a roko na srce ji tokrat niso bili blizu, tako da tudi v šestem poskusu Slovenija ni premagala Grčije, proti njej je tretjič igrala neodločeno.


Selektor Kek je v skladu z napovedmi opravil precejšnje število menjav v začetni postavi, kjer sta bila ob standardnem Janu Oblaku v vratih v osrčju obrambe Miha Mevlja in Miha Blažič, na bočnih položajih je na levi strani začel Jure Balkovec, na desni je bil standardni Petar Stojanović, v zvezni vrsti so začeli Damjan Bohar, Amedej Vetrih, Jaka Bijol in Rajko Rep, v napadu pa sta bila Haris Vučkić in kot običajno Andraž Šporar.

Ta postava si je v prvem polčasu priigrala le eno nevarnejšo akcijo, ko je Bohar, ki ga je Kek spodbujal k igri ena na ena, obenem pa pozival svoje varovance k strelom, z leve podal pred gol, a ni našel pravega naslovnika. Sicer je v osmi minuti od daleč poskusil še Vetrih, a točno v vratarja Vassilisa Barkasa.

Grki so imeli več obetavnejših napadov, v peti minuti je Vangelis Pavlidis streljal z roba kazenskega prostora, Oblak pa ni imel težav, v 16. je Blažič nerodno posredoval in žogo poslal malce čez lasten gol, malce pred tem pa so Grki zapravili še protinapad dva na ena.

Najnevarnejšo akcijo so Grki izvedli v 29. minuti, ko je v bližini gola poskusil Pavlidis, a je bil Oblak zbran, tri minute pred tem pa se je grški prodor po desni strani končal brez pravega zaključka.

Grki so tudi v uvodu drugega polčasa prevzeli pobudo, Slovenci praktično niso prišli čez polovico, za nameček se je v 51. minuti moral izkazati še Oblak po strelu Dimitrisa Limniosa. Tudi v nadaljevanju so Grki ob premalo agresivnih Slovencih bolj ali manj zlahka držali žogo, a tudi oni si kakšne resne priložnosti niso pripravili.

V 81. minuti je do strela pri Grkih v kazenskem prostoru prišel Dimitris Siovas, a je bil Oblak na mestu. V 86. minuti pa so si končno priložnost priigrali tudi domačini, ko je Saša Aleksander Živec podal pred vrata z desne strani, Šporar pa je bil premalo natančen. V teh trenutkih so tudi Slovenci pokazali več živahnosti, to pa je bilo tudi vse, kar so še pokazali na tem obračunu.