sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci z lahkoto odpravili San Marino

Deli na:
Slovenci z lahkoto odpravili San Marino

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom in zmagala s 4:0 (3:0). Izbrance Matjaža Keka 11. in 14. oktobra čakata še tekmi lige narodov na Kosovem in v Moldaviji.

* Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Gishamr, Riedel, Schreiner (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Mitrović (17.), 2:0 Vučkić (25./11 m), 3:0 Mitrović (42.), 4:0 Rep (48.).
* Slovenija: Belec, Jurčević, Stanković, Mitrović, Skubic (od 71. Stojanović), Bohar (od 46. Rep), Kurtić (od 59. Vetrih), Bijol (od Petrovič), Tijanić, Vučkić (od 46. Kramer), Lovrić (od 59. Verbič).
* San Marino: Benedettini, D'Addario (od 77. Zonzini), Rossi, Brolli, Ma. Battistini, Hirsch (od 63. Bonini), E. Golinucci (od 83. Conti), A. Golinucci (od 63. Giardi), Mi. Battistini (od 46. Ceccaroli), Tomassini (od 77. Grandoni), Vitaioli.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Slovenci so v Stožicah gostili po številu prebivalcev drugo najmanjšo članico Evropske nogometne zveze, ki je v vsej zgodovini zabeležila le eno zmago (2004 na prijateljski tekmi z Lihtenštajnom) in je tako pri repu uvrščenih na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kljub precej spremembam v ekipi je Slovenija pričakovano vpisala še peto zmago na peti medsebojni tekmi s San Marinom. Resnejši preizkušnji prihajata 11. in 14. oktobra v ligi narodov, ko bo Slovenija gostovala na Kosovem in v Moldaviji. Slednja je včeraj visoko izgubila na prijateljski tekmi v Italiji (0:6).


Kot je napovedal selektor Kek, je priložnost ponudil igralcem, ki so manj ali še niso igrali v reprezentanci. Tako je v vratih začel Vid Belec, v obrambi Mario Jurčević, Jon Gorenc Stanković, Nemanja Mitrović in Nejc Skubic, v zvezni vrsti je bil od "novejših" na desni strani David Tijanić, v napadu pa ob Harisu Vučkiću Sandi Lovrić.

Pričakovano je bilo v Stožicah videti bolj ali manj enosmerni promet, ki se je začel že v drugi minuti s strelom Nejca Skubica čez gol, v 8. in 22. minuti je bil nenatančen Jaka Bijol, v 13. je vratar gostov obranil strel iz bližine Davidu Tijaniću, zatem pa je bil nenatančen še Sandi Lovrić.

Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je kapetan Jasmin Kurtić (po odhodu iz igre je bil kapetan Belec) podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović in žogo z glavo preusmeril v mrežo. Osem minut pozneje so sodniki dosodili enajstmetrovko zaradi prekrška nad Tijanićem, Vučkić pa je bil zanesljiv z bele pike.

V 33. minuti je Damjan Bohar prišel do priložnosti, a je pravočasno posredoval vratar San Marina Simone Benedettini. Štiri minute zatem je iz ugodnega položaja žogo mimo vrat poslal Vučkić, ki je bil neuspešen še v 41. minuti, v 39. pa z leve strani še Bohar. Je pa v 42. minuti po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov znova zadel Mitrović za 3:0.

Že v 48. minuti je bilo 4:0, ko je Kurtić spet podal v kazenski prostor, eden gostujočih igralcev je žogo podaljšal, a do Rajka Repa, ki je iz prve zadel iz bližine. V 55. minuti so po kotu zagrozili tudi gosti, ki so zadeli okvir vrat, na drugi strani pa je Blaž Kramer v 62. zadel mrežo, a iz prepovedanega položaja.

V 69. minuti je neoviran v kazenskem prostoru poskusil Rep, a so gostje odbili z golove črte, v 77. minuti so domači zapravili še eno lepo priložnost, v 82. pa je iz bližine zgrešil še Jurčević.