Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci upajo na kiks Slovakov

Deli na:
Slovenci upajo na kiks Slovakov

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna reprezentanca se je v večini že zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se pripravlja na zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018.

Tekmeca bosta Anglija v četrtek na Wembleyju in Škotska v nedeljo v Stožicah. Želje so jasne - dve zmagi, ki bi Slovencem lahko prinesli želeno drugo mesto v skupini F.

Selektor Srečko Katanec na Gorenjskem pričakuje le še četverico, in sicer Antonia Delameo Mlinarja, Nejca Skubica, Rajka Rotmana in Mirala Samardžića. Je pa tam, kjer so igralci opravili prvi trening, že kapetan Boštjan Cesar.

"Čaka nas pester teden. Že danes se moramo osredotočiti na prvo tekmo proti Angliji. Vemo, da igramo proti vrhunski ekipi. Morali se bomo dobro pripraviti in biti na najvišji ravni, če bomo želeli odigrati takšno tekmo, kot si želimo," je pravi Cesar.

Slovenci do četrtkove tekme ne bodo prav veliko vadili, že v sredo dopoldne bodo namreč odpotovali v London. Cesar pravi, da sicer to predstavlja določeno težavo, a da je položaj za obe ekipi enak. "Bomo pa na teh dveh treningih morali dati maksimum in nato najboljše stvari prenesti na tekmo."

Zavedajo se, da sta to odločilni tekmi in da na nobeni od njiju ne bo lahko. "Morali bomo biti na najvišji ravni, da bomo lahko začeli razmišljati o točkah. Bomo pa dali vse od sebe," je odločen branilec italijanskega Chieva.

V zadnjem obdobju je v Angliji v ospredju napadalec Tottenhama Harry Kane, ki kot za šalo trese mreže v vseh tekmovanjih. "Ne bojim se nikogar. Spoštujemo pa seveda vsakogar. Videl sem, da je Kane v izjemni formi, da dosega praktično gol na tekmo, zagotovo bo težka bitka z njim, ampak ne smemo pozabiti tudi drugih igralcev, ki so tudi zelo kakovostni," meni Cesar.

Eden od teh najkakovostnejših, prav tako Tottenhamov, Dele Alli pa bo manjkal proti Sloveniji zaradi kazni, ki jo je dobil zaradi iztegnjenega sredinca na tekmi proti Slovakom. A to bržčas za Angleže niti ne predstavlja nepremostljive ovire, saj imajo pester nabor kakovostnih zveznih igralcev, prav tako pa so dobro "založeni" tudi na vseh drugih igralnih mestih.



Ta kakovost jih je pripeljala do tega, da za garantiran preboj na SP potrebujejo le še dve točki s tekem s Slovenijo in Litvo. Bodo zato mogoče kaj manj zavzeti na Wembleyju? "Mislim, da bodo tekmo z nami resno vzeli. Vendarle igrajo doma in bodo seveda želeli zmagati," je prepričan nogometaš, ki bi kaj lahko na tekmah z Anglijo in Škotsko vpisal svoj 100. nastop v državnem dresu. Zdaj je pri 98.

S tem je tudi najizkušenejši reprezentant, okusil je tudi že igranje na mogočnem Wembleyju, ki sprejme 90.000 gledalcev. "Zagotovo bodo izkušnje pomagale. Toda vsaka tekma je tekma zase. Bomo pa mi starejši, izkušenejši dali napotke mlajšim. Skupaj smo namreč močnejši," poudarja Cesar.

Ta je igral tudi na prvi medsebojni tekmi v teh kvalifikacijah, ko so Slovenci doma proti Angležem igrali 0:0. Po mnenju mnogih bi si takrat celo zaslužili zmago, takrat je bil zelo razpoložen angleški vratar Joe Hart.

"Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Takrat smo igrali doma, bilo je lažje, toda zdaj moramo razviti svojo igro, biti agresivni vseh 90 minut, ker vemo, da so nas že ekipe kaznovale, ko smo popustili v ključnih trenutkih ob koncu tekme. Zdaj moramo biti od prve do zadnje minute na najvišji ravni," še pravi srednji branilec slovenske vrste.

Pomembna tekma za končno uvrstitev Slovenije v skupini bo tudi boj Škotske in Slovaške. Slovenci bodo "navijali" za spodrsljaj Slovakov v Glasgowu, saj bi to pomenilo, da ob ugodnem razpletu na Wembleyu sami odločajo o svoji usodi na zadnji tekmi proti Škotom.

"Kot sem že rekel, moramo biti osredotočeni nase in poskusiti tekmo odigrati na najvišji ravni. Če pa nas nagradi še izid druge tekme, bomo zadovoljni. Če Slovaki 'kiksnejo', je to dobro za nas. Ne bomo pa na to računali že pred ali med tekmo," je še povedal Cesar.

Slovenija je v skupini F tretja s 14 točkami. Vodi Anglija z 20, druga je Slovaška s 15, četrta je Škotska, ki ima tako kot Slovenija 14 točk. Na petem in šestem mestu sta odpisani Litva s petimi in Malta brez točk.