favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci pričakovali Nemce, dobili pa so Katarce

Deli na:
Slovenci pričakovali Nemce, dobili pa so Katarce

Foto: francehandball2017.com

Slovenske rokometaše v četrtfinalu svetovnega prvenstva čaka negotov in trd četrtfinalni boj s Katarjem, ki je presenetljivo izločil favorizirano Nemčijo.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po zmagi nad Rusijo v osmini finala svetovnega prvenstva v Franciji pričakovala četrtfinalni obračun z Nemčijo, a je Katar vse postavil na glavo in nepričakovano izločil evropskega prvaka. Slovensko-katarski četrtfinalni dvoboj se bo v pariški dvorani Bercy v torek pričel ob 20.45.

Izbranci selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića so takoj po sobotnem zmagoslavju nad Rusi sicer začeli pripravljati peklensko strategijo za tradicionalnega tekmeca iz Nemčije in v svojih glavah že simulirali gibe ter postavljali taktične zanke za Uweja Gensheimerja, Holgerja Glandorfa, Paula Druxa in druge imenitne nemške rokometaše, ki pa so v osmini finala pogrnili po celi črti in morali priznati premoč Katarcem.

Varovanci reformatorja rokometne igre Valera Rivere, ki je v devetdesetih letih minulega stoletja v Barceloni ustvaril eno najbolj vznemirljivih ekip vseh časov, so na nedeljski tekmi pokazali svojo moč, predvsem so navdušili z izjemno kolektivno predstavo, tudi njihovi največji zvezdniki - kot so denimo Kubanec Rafael Capote, Bošnjak Danijel Šarić ali Francoz Bertrand Roine - so se povsem podredili ekipnemu uspehu in na kolena položili absolutne favorite iz Nemčije. Katar je pred dvema letoma šokiral svetovno javnost z osvojitvijo drugega mesta na domačem svetovnem prvenstvu, v vsakem primeru pa Slovenijo v torek čaka izjemno negotov in trd četrtfinalni boj. Pred dvema letoma sta se reprezentanci pomerili v skupinskem delu, Katar pa je slavil z 31:29.

Slovenski rokometaši po senzacionalnem razpletu nedeljske tekme med Nemci in Katarci niso več "absolutni outsiderji" torkovega četrtfinala, na stežaj so jim odprta vrata do polfinala, tako kot so to storili pred štirimi leti v Španiji. Tedaj so v četrtfinalu v Barceloni izločili Ruse, nato pa izgubili polfinale s Španci ter tekmo za tretje mesto s Hrvati.



"Ogledali smo si njihovo tekmo z Nemci in bili vsi presenečeni nad njihovo dobro igro. V obrambi so zelo kakovostni, telesno so izjemno močni, prav tako v igri mož na moža. Potrebno bo igrati zelo hitro, saj v 'kontakt igri' proti njim nimamo veliko možnosti. Z našo iznajdljivostjo se lahko zoperstavimo njihovi obrambi, po drugi strani pa bo tudi naša obramba morala biti izjemno kompaktna in čvrsta, saj Katarci premorejo številne izjemne strelce. Izpostavil bi Capota, ki je izjemno sposoben igralec, a premoremo dovolj kakovosti in gremo na zmago," je dejal Gašper Marguč.

"S Katarjem smo se pred dvema letoma že pomerili, a tedaj je bil v malce drugačni postavi, tako da je težko vleči neke vzporednice. Še vedno pa so telesno zelo močni, v svojih vrstah imajo nekatere odlične posameznike," je uvodoma dejal Jure Dolenec in dodal: "Na njih se bo potrebno dobro pripraviti in jo podrobno analizirati ter postaviti taktične rešitve za njihovo igro. Ne bo nam lahko, Katar je premagal Nemčijo, torej je sposoben izločiti vse najboljše ekipe na tem prvenstvu, a na tej tekmi bomo gotovo dali vse od sebe."

Katarski vratar Šarić, ki je proti Nemcem zbral 15 obramb, je vlogo favorita namenil slovenskim rokometašem. "Slovenija ima kakovostnejši igralski kader od Katarja, močnejša je tudi na taktično-tehničnem področju, hkrati pa premore številne specialiste za posamične rokometne naloge. Po vseh kriterijih je v prednosti pred Katarjem, na četrtfinalnem dvoboju se ji bomo zoperstavili z ekipno igro in upam na najboljše," je pred torkovo tekmo dejal Šarić.

Slovenski rokometaši bodo v današnjih popoldanskih urah opravili trening v pomožni dvorani v Bercyju. Uvodnih petnajst minut treninga bo odprt za javnost, na dan torkove tekme pa imajo v načrtu še enega lažjega v dopoldanskih urah.