evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Igor Gošte, ilustrator Luka Gruden Berger in avtor pravljice Karolina premaga hudobnega kralja Korono, Tomo Barić Ravbar. - Foto: Igor Gošte

V času, ko se soočamo z vsem, kar nam prinaša nadležni virus, je pri založbi Buča je izšla pravljica z naslovom Karolina premaga kralja Korono, ki jo je napisal pisatelj in prevajalec Tomo Barić Ravbar.

Ilustracije je prispeval njegov prijatelj Luka Gruden Berger. V prvem delu oddaje boste spoznali življenje avtorja pravljice, ki zaradi odpovedi ledvic že vrsto let hodi na dializo. V pogovoru nam je povedal, kako je prišlo do počasne odpovedi delovanja ledvic, kako se je soočil z dializo, na katero hodi trikrat tedensko in kako si je ustvaril družino.

Pojasnil nam je tudi, kaj je bil povod, da je napisal to res zanimivo pravljico, ki se začne takole: "Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je bila dežela z imenom Virolandija. V njenem največjem mestu je bilo ogromno ulic, nešteto hiš in visokih nebotičnikov. V eni izmed ulic, v Virusni ulici številka 1, so v veliki, a zanemarjeni palači vzgajali bodočega kralja dežele Virolandije. Poimenovali so ga, kot se za kralja spodobi, s sila bahavim imenom Korona..." Več vam o pravljici ne zaupamo. Invalid je tudi njegov prijatelj, ilustrator Luka Gruden Berger, ki nam je povedal, kako so nastajale ilustracije.

Nekaj besed je spregovoril tudi o svoji invalidnosti.