Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slavni didžej Paul Oakenfold bo imel koncert na Mount Everestu

Deli na:
Slavni didžej Paul Oakenfold bo imel koncert na Mount Everestu

Foto: Twitter

Vplivni britanski didžej Paul Oakenfold namerava danes na Mount Everestu izvesti "najvišjo zabavo na planetu".

Nastopil bo v baznem taboru na 5380 metrih nadmorske višine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sedaj opravljamo test zvoka. Zelo se veselimo jutrišnjega nastopa. Vsi tukaj so resnično navdušeni," je v ponedeljek povedal za AFP prek telefona iz baznega tabora.

Trikratni nominiranec za grammyja, ki je v 30-letni karieri sodeloval z glasbeniki, kot sta Madonna in U2, ni imel izkušenj s trekingom, preden se je podal na desetdnevno pot na najvišjo goro sveta. Je pa pred odhodom v Nepal, kjer se ravno začenja gorniška sezona, štiri mesece treniral ob siceršnjem razporedu večernih nastopov. Avdio opremo, potrebno za nastop, je v bazni tabor dostavil s pomočjo jakov in nosačev.

Foto: Twitter

"Ne bom se pretvarjal, da je enostavno priti sem... ampak bil je čudovit treking. Pogled, ki ga gledam, je zelo navdihujoč," je še dodal 53-letni Oakenfold.



Najvišji vrh sveta bo drugačna izkušnja za Oakenfoldov nastop, ki običajno privabi na tisoče poslušalcev. "Občinstvo bo verjetno pretežno sedelo. Zrak je tukaj tako redek, da hitro zmanjka sape," je povedal nepalski didžej Ranzen Jha, ki spremlja Oakenfolda. Nastop bo prvi iz niza SoundTrek, s katerim želijo opozoriti na posledice globalnega segrevanja in zbirati sredstva za dobrodelne organizacije.

Oakenfold zbira tudi sredstva za preživele v uničujočem potresu v Nepalu iz leta 2015, zaradi katerega je umrlo skoraj 9000 ljudi, na tisoče pa jih je ostalo brez domov; mnogi od njih še vedno bivajo v začasnih bivališčih. "Želim podpreti obnovo in opozoriti na okolje... Rad bi prispeval svoj delež," je dejal Oakenfold.

Vendar pa, kot še poroča AFP, niso vsi navdušeni. Nekateri se namreč pritožujejo, da bo priznani didžej zmotil mir in tišino v Himalaji.