Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Skrajnež proti Messiju: savdski klerik bi nogometašem prepovedal križanje po zadetkih

Deli na:
Skrajnež proti Messiju: savdski klerik bi nogometašem prepovedal križanje po zadetkih

Lionel Messi in Mohamed al Arefe - Foto: Reuters in Wikimedia

Vplivni savdski klerik Mohamed al Arefe se je obregnil ob križanje nekaterih nogometašev ob zadetkih, zmagah ali pred začetki tekem.

»Videl sem posnetke športnikov, nogometnih igralcev ki tečejo, streljajo in ko zmagajo, si prekrižajo prsi. Moje vprašanje je, ali Fifina pravila tega ne prepovedujejo?« je tvitnil al Arefe, ki ima kar 17,5 milijona sledilcev.

Klerik na družabnem omrežju redno kritizira zahodno družbo in zahodne vrednote, kot skrajnežu ga moti tudi ideja, da bi ženske lahko same vozile avto. Še dlje gre v žaljenju šiitov, judov in kristjanov (božična drevesca mu gredo tudi v nos). V sirski vojni se je postavil na stran nekaterih skrajnih islamskih skupin.

Zdaj se je spravil na nogometaše kristjane, ki se ob ob zadetkih ali zmagah križajo (med takimi je tudi najboljši nogometaš sveta Leo Messi), kar ga kot vernega muslimana tako žali, da bi na pomoč klical kar Fifo. Da se Alahu vidno zahvaljujejo ali priporočajo tudi številni muslimanski igralci, al Arefeja seveda ne moti in prav to so mu očitali mnogi uporabniki Twitterja. Eden je celo ponazoril, v kakšno skrajnost gre klerik, ko je opozoril, da Islamska država prav tako prepoveduje križanje. Ko bo al Bagdadi (vodja IS) postal šef Fife, se bo al Arefeju želja uresničila, je Savdijca zbodel en uporabnik.

Prilagajanje nogometa na rastoč globalni trg s prikrivanjem ali celo brisanjem krščanske simbolike je sicer že dejstvo. Slavni Real Madrid je denimo pred meseci sklenil pogodbo za prodajo oblačil s klubskimi oznakami v šestih zalivskih državah, a ker gre za muslimanske države, je z Realovega grba odstranjen križ.