Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Sila je danes še posebej temna"

Deli na:
"Sila je danes še posebej temna"

Carrie Fisher in Mark Hamill - Foto: Getty Images

Svet žaluje za igralko Carrie Fisher, slavno princeso Leio iz filmov Vojna zvezd.

"Sila je danes še posebej temna," je eden užaloščenih komentarjev na Twitterju ob včerajšnji novici o smrti ameriške igralke Carrie Fisher, ikone franšize Vojna zvezd, v kateri je upodobila princeso Leio, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Brez besed. Potrt sem," je v svojem prvem odzivu tvitnil Mark Hamill, njen "filmski brat" Luke Skywalker.

"Zelo sem užaloščen ob novici, da je Carrie preminila. Bila je moja dobra prijateljica, ki sem jo globoko spoštoval in občudoval. Sila je danes temna," se je odzval Billy Dee Williams oz. Lando Calrissian v Vojni zvezd.

"Mislil sem, da sem pod jelko dobil, kar sem si zaželel. Nisem. Kljub tako številnim željam in molitvam mnogih. Zelo zelo sem žalosten," pa je zapisal Anthony Daniels, ki je v Vojni zvezd upodobil androida C-3PO.

"Zelo sem žalosten ob novici o smrti Carrie. Z njo je bilo čudovito delati. Sožalje njenim prijateljem, družini in oboževalcem po vsem svetu," se je odzval David Prowse, ki je igral mrkega lorda Dartha Vaderja, sicer očeta Leie in Luka.

"Nimam besed ob tej izgubi. Carrie je bila najbolj svetla luč v vsaki sobi, v katero je vstopila. Hudo jo bomo pogrešali," je zapisal Peter Mayhew, ki je igral kosmatega Chewbacco.

Poklonil se ji je tudi veliki režiser in producent Steven Spielberg. "Vedno sem bil očaran nad Carrie. Njena opažanja so me vedno nasmejala in hkrati osupnila. Ni potrebovala Sile. Bila je sila narave, lojalnosti in prijateljstva. Močno jo bom pogrešal."



Žalostni so tudi drugi igralski kolegi Carrie Fisher. "Zelo sem užaloščen ob smrti Carrie Fisher. Pogrešal bom najino hecanje. Čudovit talent in svetloba sta ugasnila," je zapisal William Shatner, kapitan Kirk iz "konkurenčnih" Zvezdnih stez.

"Bila je najbolj pametna, duhovita, pogumna in prijazna oseba, kar sem jih poznal. Hud udarec, da smo izgubili Carrie Fisher," je zapisal britanski igralec Stephen Fry.

"Ko sem bil mlad, je bila Carrie Fisher najbolj lepa stvaritev, kar sem jih videl. Izkazalo se je, da je tudi duhovita in pametna," se je odzval komik Steve Martin.

"Carrie Fisher je bila pametna, duhovita, talentirana, polna presenečenj in vedno je bilo prekleto zabavno, ko je bila zraven. Family Guy jo bo izjemno pogrešal," je zapisal Seth MacFarlane, glavni ustvarjalec te risane serije, ki ima v Sloveniji naslov Družinski človek.

"Nikoli te ne bomo pozabili Carrie. Naj bo sila vedno s tabo," pa se je odzval kanadski premier Justin Trudeau.

Igralka Carrie Fisher je včeraj umrla za posledicami petkovega infarkta na letalu, ko se je vračala iz Londona v Los Angeles. Stara je bila 60 let.