kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sevilla premočna za Maribor, Ben Yedder s "hattrickom" junak večera

Deli na:
Sevilla premočna za Maribor, Ben Yedder s "hattrickom" junak večera

Foto: Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so v 2. krogu lige prvakov izgubili v Sevilli z 0:3 (0:2). Naslednja tekma v skupini E izbrance Darka Milaniča čaka 17. oktobra, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Liverpool.

* Stadion Ramon Sanchez Pizjuan, gledalcev 40.000, sodniki: Kulbakov, Žuk in Masljanko (vsi Belorusija).
* Strelec: 1:0 Ben Yedder (27.), 2:0 Ben Yedder (38.), 3:0 Ben Yedder (83./11 m).
* Sevilla: Sergio Rico, Corchia, Lenglet, Pareja, Escudero, N'Zonzi, Banega (od 86. Pizarro), Vazquez (od 79. Sarabia), Correa, Nolito (od 67. Jesus Navas), Ben Yedder.
* Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha (od 74. Hotić), Pihler, Ahmedi, Bohar (od 71. Kramarič), Tavares (od 88. Mešanović).
* Rumeni karton: Escudero.
* Rdeči karton: /.

Oslabljeni Štajerci, manjkali so Marko Šuler, Denis Šme in Dare Vršič, so na gostovanju pri bržčas prvem favoritu skupine Sevilli doživeli poraz. Potem ko sta obe ekipi v prvem krogu igrali neodločeno, so bili Andaluzijci tokrat premočni, junak večera je bil Wissam Ben Yedder s tremi goli.

Čeprav so imeli Mariborčani nekaj polpriložnosti, med drugim je najprej Valon Ahmedi v 10. minuti streljal, žoga pa se je od bloka odbila v kot, potem pa je Marcos Tavares v 15. minuti z leve strani kazenskega prostora streljal mimo gola, pa so Andaluzijci povsem zasluženo dobili prvi polčas.

Bili so precej boljši v posesti žoge (65-35 odstotkov), imeli več nevarnih akcij, več strelov (13-5), več priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli. Obakrat je bil strelec Ben Yedder, ki je tako dosegel svoj drugi in tretji zadetek v tej sezoni lige prvakov.



V 27. minuti je večino delal opravil Joaquin Correa, ki je slalomiral med mariborskimi nogometaši, prišel v kazenski prostor, žogo oddal do Ben Yedderja, ki jo je iz bližine brez težav potisnil v mrežo.

Na 2:0 je povišal v 38. minuti, ko je stekel v kazenski prostor in nato z leve strani z levico žogo poslal mimo Jasmina Handanovića. Francoz je bil tudi sicer med bolj razpoloženimi, pred tem je še trikrat poskusil s streli (enkrat z glavo), v vseh treh primerih pa je bil mariborski čuvaj mreže zbran in na pravem mestu.

Pri Špancih sta v prvem polčasu nevarneje streljala še Nolito v 13. minuti z 20 metrov, Franco Vazquez v 18. minuti z roba kazenskega prostora čez gol in še enkrat Nolito v 36. minuti, ko je žogo ustavil Handanović. V 30. minuti so imeli gosti tudi nekaj sreče, saj sodniki niso opazili prekrška v mariborskem kazenskem prostoru nad Sebastienom Corchiajem.

V uvodu drugega polčasa so Mariborčani malce pogumneje hodili na Sevillino polovico, a večjih priložnosti si niso ustvarili. Zato pa so novo veliko imeli Španci v 60. minuti, ko je Handanović spet ustavil strel Ben Yedderja iz bližine. V 80. minuti je bilo nevarno tudi po lobu Jesusa Navasa, žoga je namreč zadela prečko.

V 83. minuti pa je precej boljša Sevilla povedla že s 3:0. Še tretjič na tekmi je bil uspešen Ben Yedder, ki je unovčil najstrožjo kazen. To je zakrivil Aleks Pihler s prekrškom nad Corchiajem. V zadnjih minutah so imeli domači še nekaj obetavnih strelov, a se izid ni več spremenil.

V Sevilli je že pred tem sicer izgubil tudi mariborski podmladek, v mladinski ligi prvakov so bili vrstniki Seville boljši z 1:0.