mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Senzacija! Domžale izločile nemški Freiburg!

Deli na:
Senzacija! Domžale izločile nemški Freiburg!

Foto: Bobo

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali Freiburg z 2:0 in se uvrstili v naslednji krog.

Domžalčani so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali Freiburg z 2:0 (0:0) in tako nadoknadili zaostanek s prve tekme, ki so jo Nemci dobili z 1:0.

* Stadion Stožice, gledalcev 5136, sodniki: Boucaut, Conotte in Lemaire (vsi Belgija).
* Strelci: 1:0 Ibričić (50.), 2:0 Bizjak (59.).
* Domžale: Milić, Vetrih, Klemenčič, Firer (od 70. Žužek), Širok, Bizjak (od 78. Ožbolt), Ibričić (od 90. Gnezda Čerin), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
* Freiburg: Schwolow, Ignjovski (od 56. Habererr), Lienhart, Soyuncu (od 82. Kempf), Abrashi, Niederlechner, Franz (od 85. Kleindienst), Stenzel, Petersen, Hofler, Gunter.
* Rumeni kartoni: Vetrih, Milić, Žužek; Stenzel; Söyüncü; Kempf.


* Rdeči karton: /.

Nogometaši Domžal so poskrbeli za eno največjih presenečenj letošnjih evropskih tekmovanj. V tretjem krogu kvalifikacij evropske lige so presenetljivo, a povsem zasluženo izločili nemški Freiburg. Nemci, ki so sicer zaostajali po številu pripravljalnih dni, so bili v povratni tekmi bolj ali manj opazovalec domžalskega pritiska, občutek je bil, da so prišli v Slovenijo braniti prednost s prve tekme, a si jim je to na koncu maščevalo.

Domžalčani so v prvem polčasu iskali pot do Freiburgovega gola, toda prave nevarnosti ni bilo. V 34. minuti je Dejan Milić odlično posredoval, v 35. minute je poizkušal Niederlechner, najbolje nevaren igralce gostov, pred tem pa sta na domžalski strani zagrozila Lovro Bizjak in Amedej Vetrih.

V uvodu drugega polčasa pa so gostitelji izenačili skupni izid, potem ko je Senijad Ibričić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ki jo je sodnik dosodil po prekršku Caglarja Soyuncuja. Domačini so v nadaljevanju še nadgradili stožiško doživetje in še prišli do zmagovitega zadetka. V 59. minuti je Zeni Husmani po protinapadu našel Bizjaka, ta pa je rutinirano spravil žogo v mrežo tekmeca.