Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šef pariškega PSG al-Khelaifi naj bi podkupil generalnega sekretarja Fife

Deli na:
Šef pariškega PSG al-Khelaifi naj bi podkupil generalnega sekretarja Fife

Nasser al-Khelaifi je letos Barceloni speljal brazilskega zvezdnika Neymarja. - Foto: Profimedia

Predsednik pariškega nogometnega velikana Paris Saint-Germaina Nasser al-Khelaifi je obtožen, da je podkupoval osramočenega nekdanjega generalnega sekretarja Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jeromeja Valckeja v zameno za pomoč pri odkupu televizijskih pravic pravic za svetovno prvenstvo 2026 in 2030 podjetju, ki ga vodi prav al-Khelaifi.

Khelaifi vodi katarsko družbo BeIN, ki je skušala priti do televizijskih pravic za svetovno prvenstvo 2018 in 2030, predsednik PSG pa se je znašel v preiskavi švicarskih organov, ki ga sumijo, da je podkupoval Valckeja v zameno za pomoč.

Khelaifi naj bi Valckeju ponudil vilo na Sardiniji, ki naj bi jo uporabljali v povezavi s prodajo televizijskih pravic za svetovna prvenstva med leti 2018 in 2030, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska policija je sporočila, da je preiskala in zasegla številne predmete v vili Bianca, v preiskavi so sodelovali tudi predstavniki švicarske vlade. Policija je dodala, da so zaslišali številne ljudi, ki so povezani s podjetjem, ki si vilo lasti.

Iz švicarskega vrhovnega tožilstva so v četrtek sporočili, da so že marca začeli preiskavo Khelaifija in Valckeja, sumijo ju podkupovanja, prevar, kriminalnih dejanj in ponarejanja dokumentov.

Katarski BeIN se je že odzval na obtožbe in sporočil, da zanika vse nepravilnosti, potrdil je, da so francoske oblasti preiskale pisarne podjetja v Parizu po švicarski prošnji.

Oglasil se je tudi odvetnik Valckeja, ki je dejal, da je nekdanji generalni sekretar Fife za vilo na Sardiniji plačeval najemnino.

Nekdanji generalni sekretar Fife Jerome Valcke je brez službe ostal januarja leta 2016, kasneje pa je zaradi vpletenosti v korupcijske škandale dobil prepoved delovanja v nogometu za naslednjih 12 let.