nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Magazin

Šef Amazona Jeff Bezos na Twitterju: Komu naj podarim svoje milijone

Deli na:
Šef Amazona Jeff Bezos na Twitterju: Komu naj podarim svoje milijone

Foto: Profimedia

Šef največje svetovne spletne trgovine Amazon Jeff Bezos je uporabnike Twitterja pozval, naj mu predlagajo, kam naj nakaže denar za dobrodelne namene.

Bezos ima denar, rad bi pa vedel, kam ga je najbolje nakazati, da se naredi največ dobrega.

Twitter ima milijone uporabnikov, ki bi mu radi predlagali lastne tekoče račune, vendar Bezos pravi, da ga res zanimajo ideje, ker želi svoje dobrodelne dejavnosti bolj usmeriti v nujne potrebe in tja, kjer bodo imele trajni učinek. Bezos je po ocenah Wall Streeta vreden 80 milijard dolarjev.

Bezos pa je že opravil veliko dobro delo za javnost, ko je kupil usihajoči časopis Washington Post, ga uredniško in novinarsko okrepil, v uredniško politiko pa se ne vpleta. Časopis se je po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA vrnil v svoje zlate čase, ko je v 70. letih prejšnjega stoletja razkrival afero Watergate.

Danes s svojimi objavami informacij iz vladnih virov skupaj z New York Timesom skoraj vsako jutro prepriča Trumpa v jezne tvite proti lažnim medijem, čeprav večinoma nehote potrdi njihova poročila. Zjutraj je na primer potrdil novico Washington Posta, da ga posebni tožilec Robert Mueller preiskuje zaradi oviranja preiskave ruske afere, ker je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.