Ivanka Trump Odkrito.si

Quincy Jones v postelji z Ivanko Trump?

Matijaš Jotić Svet24.si

FOTO: Starši pogrešajo 14-letnika: odšel od ...

Kristjan Gričnik Svet24.si

Je to trenutno najbolj popularen moški v ...

izsiljevanje, ponaredki Svet24.si

Je moja žena res na pornografskem posnetku? Kdo ...

Gigi Hadid Najstnica.si

'Vintage' sestri Hadid

peter prevc, Mina Lavtižar Njena.si

To je o nosečnosti povedal Peter Prevc

SEVE IN MILAN Njena.si

Milan slavil zmago na sodišču, Severine ni bilo ...

Magazin

Schröder prebivalcev mesta, ki bi se potegovalo za organizacijo OI, sploh ne bi vprašal za pristanek

Deli na:
Schröder prebivalcev mesta, ki bi se potegovalo za organizacijo OI, sploh ne bi vprašal za pristanek

Foto: Reuters

Nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder se zavzema za vnovično kandidaturo Nemčije za organizacijo olimpijskih iger.

Ob robu zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu je dejal: "Menim, da bi bilo dobro, če bi še enkrat kandidirali. Edino mesto, ki bi imelo možnost, je Berlin."

Je pa Schröder odsvetoval, da bi Nemčija kandidirala za olimpijske igre leta 2036, torej ob stoti obletnici iger leta 1936 v Berlinu, ki jih je v veliki meri zaznamovala nacistična nemška oblast. "V tem primeru bi bila v ospredju zgodovinska vprašanja in ne šport," je dejal v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa. "Nemčija bi lahko kandidirala, vendar pa za igre pred ali pa po letu 2036," je dodal.

Nazadnje se je med nemškimi mesti za organizacijo olimpijskih iger zanimal Hamburg, ki bi jih bil pripravljen izvesti leta 2024, vendar pa so volivci na referendumu to idejo zavrnili. Prav tako so državljani zavrnili kandidaturo Münchna za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2022. Zdaj Schröder svetuje, naj se pri vnovični kandidaturi referenduma ne izvede. "Nekatere zadeve je enostavno treba izpeljati in pika," je dejal.

Danes 73-letni nekdanji nemški kancler se iz ljubezni do svoje bodoče žene, 47-letne Soyeon Kim, uči korejsko. "To je zelo težko, tako abeceda kot izgovorjava," je povedal: "Znam nekaj izrazov, več pa ne." Datum poroke še ni znan, Schröder pa namerava s svojo peto ženo, ki trenutno študira v Marburgu, živeti nekaj časa v Nemčiji in nekaj časa v Južni Koreji.