mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sarkozy po shodu proti terorizmu v Parizu tarča posmeha na spletu

Deli na:
Sarkozy po shodu proti terorizmu v Parizu tarča posmeha na spletu

Foto: Twitter

Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je postal tarča posmeha številnih objav na spletu, potem ko se je na nedeljskem množičnem shodu proti terorizmu v Parizu pretihotapil kar v prvo vrsto, kjer so stali aktualni svetovni voditelji. Na spletu so se namreč pojavile prirejene fotografije zgodovinskih dogodkov, na katerih se pojavi Sarkozy.

Sarkozy je bil tako glede na fotografije, obdelane s photoshopom, prisoten ob padcu Berlinskega zidu, prav tako pa se je fotografiral s francosko nogometno reprezentanco ob zmagi na svetovnem prvenstvu leta 1998. Vse satirične fotografije je spremljal napis #JeSuisNico, humorno preoblikovano geslo podpore Je Suis Charlie (Jaz sem Charlie), ki je preplavilo splet po krvavem napadu na francosko satirično revijo Charlie Hebdo, v katerem je bilo minulo sredo ubitih 12 ljudi.

Sarkozy, ki se je pred kratkim vrnil v francosko politiko kot vodja konservativne opozicijske stranke UMP, je bil na nedeljskem shodu sprva nekaj vrst za svetovnimi voditelji, ki so vodili povorko. A nato se mu je s spretnimi manevri uspelo preriniti na začetek kolone, kar so ujeli tudi številni fotoaparati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

A nekdanjemu predsedniku Francije se je glede na satirične fotografije "uspelo pojaviti" med drugim tudi na pogrebu ubitega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in ob pristanku na Luni. Pojavil pa se je tudi v risanemu filmu Levji kralj in ob igralski zasedbi priljubljene humoristične serije Prijatelji.

Nedeljskega shoda solidarnosti in enotnosti v Parizu se je udeležilo več kot 1,5 milijona ljudi, med njimi tudi številni svetovni voditelji, kot sta aktualni francoski predsednik Francois Hollande in nemška kanclerka Angela Merkel. Med udeleženci sta bila tudi slovenski premier Miro Cerar in zunanji minister Karl Erjavec.