Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Russell Westbrook po zgodovinski sezoni MVP rednega dela lige NBA

Deli na:
Russell  Westbrook po zgodovinski sezoni MVP rednega dela lige NBA

Foto: Profimedia

Russell Westbrook je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

V New Yorku so izročili nagrade najboljšim igralcem minule sezone elitne severnoameriške poklicne košarkarske lige. Pričakovano je lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela minule sezone v ligi NBA prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda.

Osemindvajsetletni Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Nagrado za obrambnega igralca sezone je prejel Draymond Green (Golden State Warriors), novinec leta je postal branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon, za najboljšega igralca s klopi je bil imenovan branilec Houstona Eric Gordon, trener leta pa je postal Mike D'Antoni, trener Houston Rockets. Premagal je Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) in Erika Spoelstro (Miami Heat). Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval.

V najboljšo peterko leta so se uvrstili Leonard (San Antonio), LeBron James (Cleveland), Anthony Davis (New Orleans), Harden (Houston) in Westbrook (Oklahoma City).