petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruski tekač se opravičuje, ker je tekmeca tolkel s palico in ga nazadnje še podrl (VIDEO)

Deli na:
Ruski tekač se opravičuje, ker je tekmeca tolkel s palico in ga nazadnje še podrl (VIDEO)

Foto: Twitter

Ruski zvezdnik tekaškega športa Aleksander Boljšunov se je včeraj prek izjave za javnost ruske smučarske zveze opravičil za nešportno vedenje na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. Boljšunov je izgubil živce, potem ko naj bi mu finski tekmec v boju za drugo mesto preprečeval, da bi ga prehitel v ciljni ravnini

Štiriindvajsetletni zmagovalec novoletne turneje smučarjev tekačev Tour de Ski je med ciljnim sprintom v boju za drugo mesto dohitel finskega tekača Jonija Mäkija in ga poskušal prehiteti, a mu to nikakor ni uspelo.

Televizijski posnetek jasno kaže, kako je Finec zapiral pot ruskemu tekaču, ki ga je skušal prehiteti najprej po levi in nato še po desni strani, Finec pa je Rusa skorajda potisnil v ogrado.

Rus je znorel in s palico večkrat zamahnil proti Fincu. Finec je pobegnil Rusu ter ciljno črto prečkal pred njim. Po prihodu v cilj pa se je Rus z vso hitrostjo namerno zaletel v Finca, ki je mirno stal v gruči, in ga podrl na tla.


Uradna žirija na tekmi je Boljšunova diskvalificirala, s tem pa so diskvalificirali tudi prvo rusko postavo. Štafeto so dobili Norvežani, Finci so bili drugi, tretje mesto je zasedla druga ruska štafeta.

"Aleksander Boljšunov in Jelena Vjalbe (direktorica ruske reprezentance v smučarskih tekih; op. STA) se v imenu ruske smučarske zveze opravičujeta za Aleksandrov odziv do Jonija Mäkija med moško štafeto v Lahtiju na Finskem. Sovraštvo ni del duha ruske ekipe in v vseh pogledih močno cenimo pošteno igro. Aleksander Boljšunov se je zato opravičil Joniju Mäkiju, ruska smučarska zveza pa je finski smučarski zvezi poslalo uradno pismo z opravičilom. Iskreno upamo, da bodo predanost in trdo delo vseh športnikov, njihovi nastopi ter lepota smučarskega teka spet prišli v ospredje zanimanja ter znova navduševali številne ljubitelje športa po vsem svetu," je zapisano v izjavi ruske smučarske zveze, objavljeni na spletni strani Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Finska policija je sicer po incidentu prijela prijavo ter proučuje, ali obstajajo dokazi za preiskavo suma kaznivega dejanja.