Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruski športniki bodo 5. decembra izvedeli, ali bodo lahko nastopili na zimskih OI

Deli na:
Ruski športniki bodo 5. decembra izvedeli, ali bodo lahko nastopili na zimskih OI

Mednarodni olimpijski komite bo 5. decembra na zasedanju v Lozani odločil o sankcijah zoper ruski šport zaradi domnevnega državno vodenega dopinga, so sporočili iz Moka.

Odločitev je vezana tudi na nastop ruskih športnikov na olimpijskih igrah februarja prihodnje leto v korejskem Pyeongchangu.

Osnova za odločitev Mok bo poročilo posebne preiskovalne komisije, ki jo vodita Samuel Schmid in Denis Oswald. Osnova preiskave, ki jo je vodil Oswald, so manipulacije v zvezi z odvzetimi dopinškimi vzorci na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju, Schmid pa se je osredotočil predvsem na vlogo ruskih državnih organov pri manipulaciji.

Medtem, ko se Mok lani na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ni odločil za suspenz celotne ruske ekipe, v zimskih športih pa je dal možnost odločanja posameznim panožnim športnim zvezam, je tokrat vnovič možen suspenz celotne ruske reprezentance. Med možnimi kaznimi je tudi visoka finančna, pa nastop Rusije pod nevtralno zastavo, kar pa oblasti v Moskvi ostro zavračajo.

V Rusiji pa še vedno zavračajo takoimenovano McLarnovo poročilo o sistemskem dopingu v državi, ki je osnova za vse preiskave in sankcije, ter vztrajajo, da v državi ni bilo centralno vodenega sistema za manipulacijo v športu.