Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruski milijarder je ponudil 1,16 milijarde evrov za angleški Arsenal

Deli na:
Ruski milijarder je ponudil 1,16 milijarde evrov za angleški Arsenal

Foto: Profimedia

Ruski milijarder Ališer Usmanov je večinskemu lastniku angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Američanu Stanu Kroenkeju ponudil 1,3 milijarde dolarjev, da bi prevzel nadzor nad klubom, je poročal časnik Financial Times.

V Uzbekistanu rojeni Usmanov, ki je že lastnik 30 odstotkov otoškega prvoligaša, naj bi v pismu posredoval ponudbo Kroenkeju, ki ima v lasti 67-odstotni delež kluba. Slednji na ponudbo uradno še ni odgovoril, vendar pa časnik navaja, da naj ameriški športni mogotec ne bi imel nobenih načrtov o prodaji topničarjev.

Jeklarski magnat Usmanov je že v preteklosti želel kupiti Arsenal, a je bila njegova ponudba zavrnjena. Vse od takrat je zelo kritičen do Kroenkejevega pasivnega odnosa do nogometnega kluba.

Usmanov je ponudbo pripravil v kritičnih časih za topničarje, ko jim grozi, da bodo ostali brez donosne uvrstitve v ligo prvakov prihodnjo sezono, saj se varovanci Arsena Wengerja v ligi niso izkazali in so pred zadnjim krogom, ki je ta konec tedna, šele na petem mestu prvenstvene lestvice.

Če se Arsenal prvič v 20 letih ne bi prebil v ligo prvakov, bi to klub stalo približno 50 milijonov funtov prihodkov. Za zdaj še ni znano, ali bo Wenger, ki je na trenerskem stolčku kluba že 21 let, pogodbo podaljšal.