stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ronaldo trikrat premagal Oblaka

Deli na:
Ronaldo trikrat premagal Oblaka

Foto: Profimedia

Nogometaši Reala Madrida so v prvi polfinalni tekmi lige prvakov premagali mestnega tekmeca Atletico s 3:0 (1:0).

Vse gole na tekmi je dosegel Cristiano Ronaldo. Povratna tekma bo prihodnjo sredo na stadionu Vicente Calderon.

* Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev: 78.000, sodniki: Atkinson, Child, Burt (vsi Anglija).
* Strelec: 1:0 Ronaldo (10.), 2:0 Ronaldo (73.), 3:0 Ronaldo (86.).
* Real Madrid: Navas, Carvajal (od 46. Nacho), Ramos, Varane, Ronaldo, Kroos, Benzema (od 77. Lucas Vazquez), Marcelo, Casemiro, Modrić, Isco (od 68. Asensio).
* Atletico Madrid: Oblak, Godin, Filipe Luis, Koke, Griezmann, Saul Niguez (od 58. Gaitan), Carrasco (od 68. Correa), Gabi, Savić, Lucas, Gameiro (od 57. Torres).
* Rumeni kartoni: Isco; Koke, Niguez, Savić.
* Rdeč karton: /.

Madridski ekipi sta se pomerili že petič v evropskih tekmovanjih, Real je doslej mestne tekmece v dveh finalih doslej leta 2014 in 2016 obakrat premagal. Branilci naslova so v polfinalu že sedmič, ekipi pa sta se v La Ligi aprila razšli z neodločenim izidom 1:1. Že pred tekmo je bilo jasno, da bo tekma težka za obe strani, Real je zato napadel od prve minute in si priigral pomembno prednost.



Slovenski vratar Jan Oblak se je v vratih Atletica prvič izkazal že ob prvem nevarnem napadu Reala, ko je pri strelih Isca, ta je zamenjal poškodovanega Garetha Balea, in Karima Benzemaja v sedmi minuti zaklenil svoja vrata. Cristiano Ronaldo je domače v 10. minuti popeljal do vodstva in Oblaka premagal. Za prvi gol na tekmi je najprej podal Sergio Ramos, Stefan Savič je žogo še odbil, a je bil ob predložku Casemira Ronaldo brezhiben. Oblak je šest minut zatem ubranil poskus Raphaela Varaneja.

V 24. minuti so domači spet oblegali Oblakova vrata. S strelom od daleč je poskusil Marcelo, Oblak je žogo odbil, nato pa je Luka Modrić meril mimo leve vratnice. Na drugi strani Atletico kar ni prišel do zaključnega strela, v prvih 30 minutah je Keylor Navas posredoval zgolj enkrat. V 29. minuti je Ronaldo podal v kazenski prostor, Benzema je poskusil s škarjicami, a streljal čez gol. V 32. minuti je bil nevaren Atletico, vendar Diego Godin ni znal izkoristiti lepe podaje Antoina Griezmanna.

Drugi del so tudi gostje začeli bolj napadalno, Diego Simeone je v 57. minuti poskusil tudi z dvojno menjavo. Galaktiki so zato zgostili prostor v svoji obrambi, Koke je v 60. minuti meril mimo leve vratnice Navasovih vrat. Neučinkovitost Atletov se je gostom maščevala v 73. minuti. Ronaldo je povišal na 2:0, potem ko je na 15 metrih, tudi nekoliko po sreči, prišel do odbite žoge od Felipeja Luisa in z močnim strelom z devetim golom med evropsko elito še drugič na tekmi premagal slovenskega čuvaja mreže.

Ronaldo se je v 86. minuti še tretjič vpisal med strelce. Za hat-trick je ob precej praznega prostora po podaji Vazqueza vnovič premagal Oblaka. V 88. minuti je s projektilom poskusil Modrić, a ni bil dovolj natančen.

V sredo bosta prvo tekmo polfinala odigrali še drugi dve ekipi, Monaco bo gostil torinski Juventus.