mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rolling Stones napovedujejo rapersko obarvan nov album

Deli na:
Rolling Stones napovedujejo rapersko obarvan nov album

Foto: Profimedia

Kitarist legendarnih britanskih rockerjev The Rolling Stones Keith Richards je razkril, da pripravljajo nov album. Skupina, ki je v zadnjih letih bolj koncertirala kot snemala albume, je nazadnje decembra lani izdala album z blues priredbami Blue & Lonesome. Tokrat naj bi sodelovali z enim od vodilnih britanskih raperjev - Skepto.

Sodelovanje med slovitimi rockerji in Skepto, predstavnikom glasbene zvrsti grime, naj bi po pisanju francoske tiskovne agencije AFP razkrila skupna fotografija v snemalnem studiu. Tako je Richards na svojem YouTube kanalu oboževalcem potrdil novico, da se zelo kmalu obeta nov album, pri katerem so zaplavali v povsem nove vode.

Rockerji so pred izdajo albuma Blue & Lonesome več kot pet desetletij sodelovali z blues glasbeniki, medtem ko s hip hop sceno nimajo izkušenj. A Rolling Stones niso prvi rockerji, ki bi sodelovali z raperjem. Pred dvema letoma je s sodelovanjem z raperjem Kanyejem Westom presenetil že Paul McCartney, piše AFP.

Skupina je sicer letos, v 55. letu delovanja, napovedala novo turnejo po Evropi. Četverica z Mickom Jaggerjem na čelu bo prvi koncert odigrala 9. septembra v Hamburgu, turnejo, poimenovano Stones No Filter Tour, pa bodo zaključili 22. oktobra v Parizu.

Zasedba The Rolling Stones, ki jo je leta 1962 ustanovil bivši kitarist Brian Jones, se je v zgodovino rocka zapisala kot ena komercialno najbolj uspešnih in najdlje delujočih zasedb. Skupina, v kateri so trenutno pevec Mick Jagger, kitarista Keith Richards in Ronnie Wood ter bobnar Charlie Watts, je izdala več kot dva ducata studijskih albumov ter številne kompilacije in plošče z nastopov v živo. Prodala je več kot 200 milijonov izvodov po svetu.

(I Can't Get No) Satisfaction, Angie, Honky Tonk Women, Start Me Up in Mixed Emotions so le nekatere uspešnice, s katerimi navdušujejo na velikih stadionskih nastopih in drugih koncertnih prizoriščih.