GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real v finalu lige prvakov premagal Juventus s kar 4:1

Deli na:
Real v finalu lige prvakov premagal Juventus s kar 4:1

Foto: Reuters

Real Madrid je v finalu nogometne lige prvakov v Cardiffu premagal Juventus s 4:1 (1:1) in postal prvi klub, ki je ubranil naslov v zdajšnji obliki lige prvakov, uvedeni v sezoni 1992/93, ter prvi po Milanu in letu 1990, ki je naslov ubranil. Sicer pa je to 12. lovorika Reala v ligi prvakov

* Stadion Millenium, gledalcev 66.000, sodniki: Brych, Borsch, Lupp, Fritz, Dankert (vsi Nemčija).
* Strelci: 0:1 Cristiano Ronaldo (20.), 1:1 Mandžukić (27.), 1:2 Casemiro (61.), 1:3 Cristiano Ronaldo (64.), 1:4 Asensio (90.).
* Juventus: Buffon, Barzagli (od 66. Cuadrado), Bonucci, Chiellini, Dani Alves, Pjanić (od 71. Marchisio), Khedira, Alex Sandro, Dybala (od 78. Lemina), Mandzukić, Higuain.
* Real Madrid: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Kroos (od 89. Morata), Casemiro, Modrić, Isco (od 82. Asensio), Benzema (od 77. Bale), Cristiano Ronaldo.
* Rumeni kartoni: Dybala, Cuadrado; Sergio Ramos, Carvajal, Kroos
* Rdeč karton: Cuadrado (84.).

Obračun najboljšega napada in obrambe je na koncu pripadel v tej sezoni lige prvakov izjemno napadalno usmerjenemu Realu, saj je vključno z današnjimi štirimi goli zadel 36-krat.

Rekorder po številu naslovov Real je zbirko lovorik povečal na številko 12, ob tem pa dosegel še nekaj mejnikov. Ronaldo je postal prvi igralec v zgodovini lige prvakov, ki je zadel v treh finalih tega tekmovanja, Portugalčev prvi gol pa je bil 500. za Real v ligi prvakov. Ob tem je prvi zvezdnik Reala osvojil že četrto lovoriko v ligi prvakov, tretjo v dresu španskega kluba.

Juventus bo moral na četrto zmago v ligi prvakov počakati vsaj še eno leto, je pa bil današnji poraz sedmi v finalih. Dolgoletni vratar stare dame Gianlugi Buffon je bil na koncu daleč od tega, da postane najstarejši zmagovalec tega tekmovanja in osvoji še zadnjo manjkajočo lovoriko.

Juventus ni dolgo čakal na prve napade, v 3. in 4. minuti je Realovega vratarja Keylorja Navasa dobro ogrel Gonzalo Higuain, v 6. pa je z roba kazenskega prostora sprožil še Miralem Pjanić. To je zbudilo Madridčane, ki so hitro prevzeli pobudo in začeli igrati, a si strela niso pripravili vse do 20. minute. Takrat je do zaključnega strela prišel Cristiano Ronaldo, izkoristil ponujeni prostor in natančno zadel.

Stara dama je bila še naprej nevarna, v 27. minuti pa po lepi kombinaciji izenačila. Mario Mandžukić si je ustavil žogo na prsih, si jo nastavil in s hrbtom obrnjen proti golu akrobatsko zadel.

Ekipi sta po izenačenju še naprej poskušali, prihajali do priložnosti, manjkali niso niti boleči dvoboji, a noben strel ni več posebej ogrozil Navasa ali Gianlugijua Buffona.

V 54. minuti je bil prvič na tekmi na preizkušnji Buffon, ko je Luka Modrić močno streljal z razdalje, toda italijanski čuvaj mreže je bil na mestu. Madridčani so v drugem polčasu nerazpoznavne Torinčane stisnili globoko na njihovo polovico in pletli mrežo okrog kazenskega prostora, a resno niso ogrozili gola Juventusa vse do 61. minute, ko je do odbite žoge daleč od gola prišel Casemiro, ustrelil in tudi z nekaj sreče, žoga je zadela Samija Khediro, zadel za 2:1.

Juventus se še ni dobro pobral po drugem golu, že je prejel tretjega. Real je izkoristil nezbranost italijanske obrambe, Ronaldo pa ponujene priložnosti le redko zapravi.

Madrid ni popuščal kljub lepemu vodstvu, še vedno je pritiskal na obrambo tekmecev, eno najlepših priložnosti v drugem polčasu pa je v 82. minuti zapravil Alex Sandro, ki je po podaji Danija Alvesa z desne strani z glavo meril mimo gola. Dve minuti kasneje je drugi rumeni karton prejel Juan Cuadrado, ki je v igro pri Juventusu vstopil v 66. minuti, in svojo ekipo postavil v še težji položaj.

Končni izid je v 90. minuti postavil Marco Asensio, ki je v igro prišel le nekaj trenutkov prej.