kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real noče "la lige" brez največjega tekmeca Barcelone: razlog je tudi denar

Deli na:
Real noče "la lige" brez največjega tekmeca Barcelone: razlog je tudi denar

Foto: Profimedia

Predsednik španskega športnega velikana Reala iz Madrida Florentino Perez je v pogovoru za spletno izdajo časnika El Espanol dejal, da si Španije ne predstavlja brez Katalonije in elitne španske nogometne lige brez Barcelone.

"Ne morem si zamisliti Španije brez Katalonije in španske 'la lige' brez Barcelone. Zaskrbljen sem zaradi trenutnih političnih razmer v svoji državi, a verjamem vladi in strankam. Prepričan sem, da bodo našli ustrezno rešitev," je za spletno izdajo omenjenega časnika med drugim dejal Perez.

Predsednik "la lige" Javier Tebas je zavoljo političnih razmer v Kataloniji začasno prestavil pogajanja za trženje televizijskih pravic za elitno špansko ligaško nogometno tekmovanje na mednarodni sceni, po njegovem mnenju pa bi - v primeru morebitnega odhoda Barcelone iz španske lige - ta bržkone izgubila od 20 do 25 odstotkov svoje vrednosti.

Nogometni velikan iz Barcelone je že pred časom izrazil željo, da bi še naprej nastopal v španski ligi, to odločitev je podprl tudi francoski trener na klopi madridskega Reala Zinedine Zidane. Sloviti "Zizou" si ne predstavlja "la lige" brez klasičnega nogometnega spopada med Realom in Barcelono, ki je po številnih kriterijih ena najbolj gledanih tekem na svetu, prek televizijskih ekranov si jo ogleda tudi do 650 milijonov gledalcev.