andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real in Olympiacos finalista evrolige

Deli na:
Real in Olympiacos finalista evrolige

Foto: Reuters

Košarkarji pirejskega Olympiacosa in madridskega Reala so finalisti evrolige. Grki so v polfinalu zaključnega turnirja v Madridu premagali moskovski CSKA s 70:68, Real pa je bil s 96:87 boljši od Fenerbahčeja.

Olympiacos in CSKA sta v prvem polčasu prikazala bolj ali manj izenačeno igro, v kateri je Rusom sicer nekajkrat uspelo pobegniti za nekaj točk, a premalo za kakšen resnejši pobeg. V tretjem delu igre so vodili tudi že za osem točk, a so se Grki pred koncem približali in napovedali zanimivih zadnjih deset minut.

V teh se je razigral tudi eden glavnih zvezdnikov gostov Vasilis Spanulis, ki je vse točke iz igre dosegel prav v zadnji četrtini. Še štiri minute in pol pred koncem so Moskovčani vodili z 61:52, nato pa so Grki začeli lov na Ruse in s trojko Spanulisa dve minuti pred koncem povedli.

Z novo trojko istega igralca so minuto in pol pred koncem povedli s 66:63, Sonny Weems pa je pol minute pred iztekom izid izenačil. Toda na sceno je spet stopil Spanulis in z novo trojko poskrbel za novo vodstvo Olympiacosa, ki ga ni več izpustil iz rok.

Pri zmagovalcih je bil točkovno najuspešnejši Georgios Printezis s 14 točkami, Spanulis jih je dodal 13, pri Moskovčanih pa je Nando de Colo dosegel 18 točk.

Na drugi tekmi je bil razplet znan že veliko pred zadnjo sireno. Gostitelji so namreč že v prvem polčasu prišli do ogromne razlike 20 točk, v drugem pa so znali tekmece držati na varni razdalji.

Pri Madridčanih je bil najboljši Gustavo Ayon z 18 točkami, K.C. Rivers jih je dodal 17, pri Fenerbahčeju pa je Andrew Goudelock v statistiko vpisal 26, Jan Vesely pa 20 točk.