Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razvpiti O.J. Simpson prihaja na prostost: Živel sem življenje brez konfliktov, trdi

Deli na:
Razvpiti O.J. Simpson prihaja na prostost: Živel sem življenje brez konfliktov, trdi

Foto: Profimedia

O.J. Simpsonu, ki je v Nevadi zaprt zaradi poskusa ropa lastnih spominkov, je odbor za pogojne izpuste pred televizijskimi kamerami v neposrednem prenosu soglasno odobril pot na prostost oktobra.

Simpson se namerava preseliti nazaj na Florido, kjer je živel pred aretacijo leta 2008.

Leta 2008 je bil obsojen na zaporno kazen od devetih do 33 let, ker je v Las Vegasu s partnerji vdrl v hotelsko sobo dveh preprodajalcev z njegovimi spominki. Zahteval je svoje stvari nazaj, eden od partnerjev je imel pištolo. Policija jih je aretirala, tožilstvo pa je krivdo naprtilo Simpsonu.

Tožilci so partnerje namreč prepričali, da so v zameno za nižjo kazen krivdo naprtili nekdanjemu zvezdniku ameriškega nogometa, porota ga je spoznala za krivega, sodnik pa mu je po mnenju nekaterih izrekel močno pretirano kazen.

Drugačna odločitev odbora za pogojne izpuste bi bila veliko presenečenje, saj Simpson v zaporu ni povzročal nobenih težav. Med zaslišanjem je izjavil, da je živel življenje brez konfliktov, kar je drzna izjava za nekoga, ki je bil dokazano nasilen in se je znašal nad ženo, nazadnje pa je bil celo osumljen njenega umora.

Celo eden od preprodajalcev Bruce Fromong je dejal, da Simpson ni ogrožal nikogar, ni imel pištole v roki in si ne zasluži tako dolge zaporne kazni, ker je naredil napako.



Sivolasi 70-letnik se je skupaj z ostalimi nasmejal, ko mu je predsednica odbora pripisala 90 let starosti, nasmejali pa so se tudi, ko je dejal, da ima rad Nevado, vendar pa se bo preselil k svojim otrokom na Florido.

Ponovil je, da je želel le priti do svojih predmetov in ni želel nikomur škodovati. Njegova hči 48-letna Arnelle Simpson je pričala, da oče ni brez napak, ampak si zasluži, da pride domov, ter obljubila, da mu bodo pomagali.

Simpson naj bi bil zgleden zapornik, ki vodi baptistične molitve, mentorira druge zapornike in celo služi kot komisar zaporniške lige v softballu.

O.J. Simpson je bil poleg igralca ameriškega nogometa tudi filmski igralec, vendar pa je najbolj zaslovel leta 1994, ko ga je policija preganjala po cestah Los Angelesa v neposrednem prenosu. Bežal je s kraja umora soproge Nicole Brown in njenega novega fanta Ronalda Goldmana. Sanjska ekipa odvetnikov je na kazenskem procesu leta 1995 dosegla njegovo oprostitev.

Družini pokojnih ga nista pustili pri miru in sta ga tožili civilno ter zmagali, Simpson pa je moral zaradi visoke odškodnine razglasiti osebni stečaj. Od takrat naprej je živel na Floridi, životaril in igral golf. Večina Američanov je še danes prepričana, da je ušel zasluženi kazni zaradi dvojnega umora.