stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ralph Fiennes je Srb: britanski igralec dobil državljanstvo Srbije

Deli na:
Ralph Fiennes je Srb: britanski igralec dobil državljanstvo Srbije

Ralph Fiennes - Foto: YouTube

Britanski igralec in režiser Ralph Fiennes je dobil državljanstvo Srbije, so v ponedeljek o odločitvi vlade poročali beograjski mediji.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je srbska premierka Ana Brnabić sklep o tem podpisala 7. septembra. Leta 2016 je Srbija državljanstvo podelila zvezdniku akcijskih filmov Stevenu Seagalu.

Srbska premierka je odlok o podelitvi državljanstva podpisala na podlagi 19. člena zakona o državljanstvu, ki določa, da se v državljanstvo Republike Srbije lahko sprejme tudi tujca, če bi to bilo v prid državi.

Fiennes je bil 23. junija gost inavguracijske slovesnosti srbskega predsednika Aleksandra Vučića ob prevzemu funkcije. Zdaj pa v Beogradu snema film o največjem baletniku vseh časov, Rudolfu Nurejevu. Snemanje se je začelo 31. avgusta.

Britanski igralec in režiser, znan po filmih, kot so Angleški pacient, Schindlerjev seznam in Bralec, je v Srbiji leta 2010 snemal svoj režijski prvenec, film Koriolan po istoimenski Shakespearovi tragediji. Isto dramo je pred tem režiral v gledališču. Ker je v njej našel nekaj podobnosti med konflikti v starodavnih mestih in vojnami v bivši Jugoslaviji, je scenarist John Logan zgodbo prenesel v sodobnost, za prizorišče Rima pa je izbral Pančevo in Beograd v Srbiji.

Pred Fiennesem je državljanstvo Srbije leta 2016 dobil ameriški igralec, glasbeni in humanitarec Steven Seagal. Srbski potni list mu je septembra lani osebno vročil takratni srbski premier Aleksandar Vučić, zdajšnji predsednik Srbije, ki ga bo po pričakovanjih podelil tudi Fiennesu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.