Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rajmond Debevec do 33. naslova najboljšega strelca Slovenije

Deli na:
Rajmond Debevec do 33. naslova najboljšega strelca Slovenije

Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec (SD Olimpija) je bil danes znova okronan za najboljšega strelca leta. Za 54-letnega nosilca treh olimpijskih odličij je to že 33. naslov na 37. razglasitvi Strelske zveze Slovenije. V ženski konkurenci je prvič slavila Jasmina Maček (SD Štefan Kovač Murska Sobota), v ekipni pa SD Grosuplje.

Debevec, nosilec zlatega olimpijskega odličja iz Sydneyja 2000 in dveh bronastih iz Pekinga 2008 ter Londona 2012, ob tem pa tudi zmagovalec 32 tekem za svetovni pokal, je bil znova v središču pozornosti na gala prireditvi Strelske zveze Slovenije v gostišču Soklič na Dobu pri Domžalah.

"Že nekaj let govorim, da bi bil vesel, če bi se mladi strelci izkazali in me zrinili iz tega položaja. Kljub temu sem vesel in ponosen, da sem osvojil 33. naslov najboljšega strelca v državi. Jaz grem svojo pot, čeravno nisem več uspešen kot nekoč, a še vedno je to moj način življenja, še vedno v strelstvu dajem vse od sebe. Veliko vadim in spremljam moderne trende in ne bom rekel, da sem pokazal že vse, kar znam," je dejal Debevec, ki je doslej le štirikrat ostal brez laskavega naslova najboljšega. Trikrat je slavil Boštjan Maček, lani pa Robi Markoja. Debevec je v tej sezoni osvojil dve odličji na evropskem prvenstvu v Bakuju, na posamični tekmi z velikokalibrsko puško na 300 m leže je osvojil bronasto, na ekipni ekipni tekmi pa srebrno kolajno.

Mačkova in Živa Dvoršak sta imeli oster boj za naslov najboljše, na koncu pa je tehtnico na stran prekmurske strelke v trapu prevesila osvojena srebrna kolajna na mešani ekipni tekmi na evropskem prvenstvu v Bakuju. Na modernem strelišču v predmestju azerbajdžanske prestolnice sta Mačkova in njen partner Tomaž Blazinšek priredila prvovrstno senzacijo, navkljub neposrečenemu nastopu na posamični tekmi sta v kvalifikacijah in eliminacijskih bojih v tej novi olimpijski disciplini kot po tekočem traku izločala svoje tekmece, v finalu pa sta morala priznati premoč imenitnemu italijanskemu paru Jessica Rossi-Giovanni Pellielo.

"Naslov najboljše mi zares veliko pomeni, saj je moj prvi tovrstni. V Sloveniji je strelska konkurenca zelo huda, tudi letos je bila odločitev zelo tesna. Zares sem vesela tega laskavega naslova in je lepa spodbuda za naprej," je dejala Mačkova.

V mladinski konkurenci sta najboljša strelca leta Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), v kadetski Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) in Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), v pionirski pa Sara Slak (SD Grosuplje) in Nik Matek (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).