kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Radarju pokazal sredinec in si prislužil 1000 evrov kazni

Deli na:
Radarju pokazal sredinec in si prislužil 1000 evrov kazni

Foto: Arhiv Reporterja

Policija v BiH je z dobrimi 2000 konvertibilnimi markami (1000 evri) oglobila švicarskega državljana, ki je večkrat prekršil omejitve hitrosti, poleg tega pa je skupaj s sovoznikom kameri na stacionarnem radarju pokazal sredinec. Prekrškar je kazen poravnal v manj kot osmih dneh in zato plačal le polovico globe, torej 500 evrov.

Moški, ki so ga prijeli, je vozil bmw s švicarskimi registracijami, v bližini kraja Posušje pa je decembra in januarja petkrat prekršil dovoljeno hitrost. Večinoma je vozil več kot 100 kilometrov na uro, je ponedeljek v spletni izdaji poročal časnik Dnevni avaz, ki se sklicuje na pristojno notranje ministrstvo.

Vse kršitve je zabeležil stacionarni radar ob cesti, na katerega je nameščena tudi kamera. Ta pa je ovekovečila tudi, kako ji je prometni prekrškar s hitrostjo 113 kilometrov na uro pokazal sredinec. To pa velja za prekršek zoper javni red in mir.

Poleg 34-letnega voznika je kameri sredinec pokazal tudi njegov 27-letni sopotnik. Oba so prijeli in ju kazensko ovadili. Za prometne prekrške so vozniku izrekli kazen v višini 1350 konvertibilnih mark, zato, ker je pokazal sredinec, pa še dodatnih 700 konvertibilnih mark.

Ker je kazen plačal v roku osmih dni, so mu polovico globe oprostili, lokalni proračun pa je zato bogatejši za dobrih 1000 konvertibilnih mark. Še vedno pa čakajo na 700 konvertibilnih mark, ki jih bo moral plačati sovoznik, ki je državljan BiH.