šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Magazin

Prodana graščina, kjer snemajo Eno žlahtno štorijo

Deli na:
Prodana graščina, kjer snemajo Eno žlahtno štorijo

Foto: gredic.si

Dvorec Gredič v Ceglem, prizorišče snemanja nadaljevanke Ena žlahtna štorija, je od Raiffeisen lizinga kupila družba Euroholding.

Njen direktor Simon Simčič, sin podjetnika Igorja Simčiča, je za časnik Primorske novice to potrdil, ni pa želel razkriti višine kupnine.

"Prvi javni dogodek v Grediču pod novim lastnikom bo septembra in takrat bomo povedali tudi nekaj več o naših načrtih z dvorcem. Za zdaj lahko povem, da smo ga prevzeli in še ugotavljamo, kako in kaj ter sprejemamo odločitve," je za časnik povedal Simon Simčič.

Na vprašanje, ali se z ustvarjalci slovenske nadaljevanke, ki jo delno snemajo na tej lokaciji, kaj dogovarjajo o nadaljevanju snemanja, ni želel odgovoriti. Je pa povedal, da je dvorec odprt, tako da ga je mogoče obiskati in se v njem okrepčati, saj vinoteka in restavracija nemoteno obratujeta, navaja časnik.

Družba Gredič, ki je imela nekdaj v lasti obnovljen srednjeveški dvorec v Ceglem, je šla v stečaj leta 2014. Razlog zanjo so bili neporavnani dolgovi, ki so se nabrali zaradi drage obnove stavbe. Priznane neporavnane obveznosti Grediča do Raiffeisen lizinga so znašale nekaj več kot tri milijone evrov. V stečajnem postopku je bilo unovčeno celotno premoženje stečajnega dolžnika v skupni višini 2,4 milijona evrov, še dodaja časnik.