AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

par Svet24.si

Se bojimo zaljubiti?

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

Magazin

Princ George ima danes prvi šolski dan

Deli na:
Princ George ima danes prvi šolski dan

Foto: Kensingtonska palača/Twitter

Štiriletni britanski princ George je sedel v klopi zasebne šole Thomas's Battersea v Londonu.

Britanski princ George je danes prvič prestopil šolski prag. Na pomemben dan je bil ob njem le oče, princ William, saj njegova mati Kate, ki pričakuje tretjega otroka, še vedno trpi za hudo obliko slabosti, poroča BBC. Štiriletni George je sedel v klopi zasebne šole Thomas's Battersea v Londonu.

Gre za t. i. pripravljalno šolo na jugozahodu Londona, na kateri leta šolnina znaša 18.000 funtov, sprejema pa otroke med 4. in 13. letom starosti. Številni kasneje nadaljujejo šolanje na prestižnih srednjih šolah, kot je Eton.

Britanski vodič po šolah jo opisuje kot "veliko, živahno, nekoliko kaotično šolo za svetovljanske starše, ki za svoje otroke želijo najboljšo angleško izobrazbo, ki jo je moč kupiti".

George, ki je na fotografijah največkrat ujet v kratkih hlačah in dokolenkah, bo tudi v šoli nadaljeval s podobnim stilom oblačenja. Zapovedana uniforma namreč med drugim vključuje temno modre kratke hlače, rdeče dokolenke in črne čevlje.

Pred tem je George v Norfolku na vzhodu Anglije obiskoval vrtec Westacre, ki sledi pedagogiki montessori. A šolanje nadaljuje v Londonu, ker sta se njegova starša, vojvoda in vojvodinja cambriška odločila preseliti v Kensingtonsko palačo. Princ William kot drugi v vrsti za britanski prestol namreč prevzema vse več kraljevih dolžnosti.

Par je poleg tega pred dnevi sporočil, da pričakujeta tretjega otroka, ki se bo pridružil Georgeu in njegovi dveletni sestrici Charlotte. A ker Kate tako med predhodnima nosečnostma tudi tokrat trpi za hudo obliko slabosti, danes ni mogla pospremiti sina v šolo, so potrdili v Kensingtonski palači.

Georgeev prihod v šolo sta sicer ovekovečila le en snemalec in en fotograf, saj je princ William zaprosil medije, naj spoštujejo zasebnost njegovega sina.

Mali princ z vstopom v šolo sledi stopinjam svojega očeta Williama in strica Harryja, ki sta prav tako v zgodnjem otroštvu začela obiskovati šolo. Je pa to sicer nekaj relativno novega za britansko kraljevo družino.

Prva učiteljica Georgeevega dedka, princa Charlesa, je bila denimo pred vstopom v šolo z osmimi leti guvernanta, ki ga je v Buckinghamski palači poučevala v sobi s tablo in kredo. Kraljica Elizabeta II. pa se je v celoti šolala doma; srednja šola s kampusom denimo ni prišla v poštev iz strahu pred morebitnimi "slabimi vplivi", še piše BBC.