reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prihaja veliki romantični koncert Giannija Rijavca

Deli na:
Prihaja veliki romantični koncert Giannija Rijavca

V novem glasbenem projektu sta ustvarjalne moči sta združila Gianni Rijavec in Patrik Greblo. Veliki romantični koncert Giannija Rijavca in godalnega kvarteta bo na grajskem dvorišču v Štanjelu v petek, 9. junij 2017, ob 21. uri

Gre za združitev pop in simfonične glasbe. Greblo je prispeval priredbe skladb za godalni kvartet, ki ga sestavljajo akademske glasbenice (Anja Jamšek, Anja Istenič, Urša Kordež in Petra Tavčar). Spremljevalno pop zasedbo: Arian Krašna-kitara-vokal, Matjaž Švagelj-bas-vokal in Mitja Tavčar- tolkala, pa prav tako sestavljajo prekaljeni glasbeniki.

Po povratku iz nadvse uspešne turneje po Argentini, kjer je imel Gianni Rijavec številne solistične koncerte s klavirjem za tamkaj živeče Slovence in argentinsko publiko se je porodila ideja o pop-simfo koncertu. Na koncertu glasbenik ob spremljavi klavirja, večglasnega petja, kitare, bas kitare, tolkal in ženskega godalnega kvarteta izvaja svoje najlepše balade iz bogatega repertoarja.

Nastajajo nove skladbe, ki so vse v tem novem glasbenem stilu. Prva, ki je že v etru ima naslov »Ti si lepa kot pomlad«. Skladbe v novi pop – simfo preobleki doživijo novo dimenzijo, začutimo jih še globlje kot v izvirni izvedbi. Številne romantične balade na ta način dobesedno zaživijo, zdi se, kot da so bile napisane za simfonično izvedbo.

Z omenjenim »pop – simfo« koncertom glasbenik napoveduje prihod romantike, praznika ljubezni, kot največje življenjske vrednote, hrepenenja po svobodi in upor zoper vsakršno nasilje. Nežen, vendar strasten, čustev poln koncert je namenjen ljubezni, ki jo v današnjem času primanjkuje. To se odraža na vseh področjih, v vsakdanjem življenju. Človeški rod bo brez ljubezni propadel. Premalo se zavedamo, da se je za ljubezen potrebno boriti, moramo skozi trnje, da bi prišli do cvetja.

Gianni Rijavec začenja z omenjenim glasbenim projektom neko novo pot, pomeni odmik od dosedanjega glasbenega ustvarjanja. Glasbenik skuša pop glasbo postaviti na tirnice klasične simfonične glasbe. V omenjenem glasbenem stilu nastajajo tudi nove pesmi, prepojene z romantiko, nabite s čustvi. 

Gianniju Rijavcu pravijo večni romantik - glasbeni ambasador miru! Zaradi njegove narave so takšne tudi njegove pesmi. Prekrasne balade, ki sežejo do srca. Glasbenik izhaja iz ugledne prosvetno-glasbene družine. Orgle v domači cerkvi na Trnovem pri Gorici so igrali že Giannijev praded, prastric in ded. Glasba je bila Gianniju položena v zibelko. Njegova glasbena pot se je tako začela za domačim več kot dvesto let starim klavirjem. Inštrument mu je prirasel k srcu in postal je nepogrešljiv del njegovih nastopov. Pravzaprav se niti ne spomni kdaj je začel igrati na črno-bele tipke.

Gianni Rijavec in klavir!

Inštrument s katerim je glasbenik dobesedno živel vse življenje ni do sedaj prišel na površje. Gianni ne ve zakaj ni njegov osnovni inštrument »postavil na oder«. Morda je čas hotel tako in je šele sedaj napočil trenutek nastopanja s klavirjem.