Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pr'Hostar je najbolj gledan slovenski film po letu 1991!

Deli na:
Pr'Hostar je najbolj gledan slovenski film po letu 1991!

Foto: Karantanija Cinemas/Kolosej

Slovenska komedija Pr'Hostar, ki je na spored kinematografov prišla lani oktobra, je v soboto postala najbolj gledan slovenski film po letu 1991.

Film si je po zadnjih podatkih ogledalo že 209.859 gledalcev, s čimer je Pr'Hostar prehitel mladinsko komedijo Gremo mi po svoje (2010), ki je bila z 208.646 gledalci doslej najbolj gledan slovenski film. Gremo mi po svoje je v začetku leta 2011 prehitela Petelinji zajtrk (2007), ki je s 183.093 gledalci zdrsnil na tretje mesto na lestvici.

Pr'Hostar je prišel v kina okrobra lani, režiral ga je Luka Marčetič, scenarij za film sta napisala Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, ki sta odigrala tudi glavni vlogi. Filmska ekipa je film ustvarila v lastni režiji in brez zunanjega financiranja in pomoči utečenih produkcijskih kanalov, kar uspehu dodaja še posebno težo, pravijo pri distributerju Karantanija Cinemas.

Prvo zlato rolo za 25.000 gledalcev je film prejel že prvi konec tedna predvajanja, drugo po prvem tednu, tretjo v enajstih dneh, v slabih treh mesecih pa je Pr’ Hostar je postal najbolj gledan film leta 2016. Nato so padali še drugi mejniki, letošnjo pomlad je film preskočil mejo 200.000 gledalcev. Nov rekord je bil minuli konec tedna postavljen na projekciji na prostem ob jezeru Jasna v Kranjski gori, ki se je je udeležilo več kot 1100 gledalcev.