Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc v napad za veliki kristalni globus

Deli na:
Prevc v napad za veliki kristalni globus

Foto: Bobo

V Planici bo dopoldan padel zastor nad sezono svetovnega pokala smučarjev skakalcev 2014/15. Zadnja tekma bo dala tudi zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala, a odprt je tudi še boj za svetovni pokal v poletih in pokal narodov. V glavni vlogi bosta Slovenec Peter Prevc in Nemec Severin Freund.

Planica je v teh dneh povsem slovenska. Petek in sobota sta postregla s slovensko himno na prenovljeni letalnici in gledalci upajo, da bo tako tudi v nedeljo. Prvi favorit za zmago je Prevc, ki vse dni skače konstantno, obenem pa je v petek v Planici poletel 248,5 metra daleč, rekord skakalnice in tretji najdaljši let smučarja skakalca v zgodovini tega športa.

Boj za skupno zmago bo težak. Nemec Severin Freund ima po uspešni skandinavski turneji, kjer je nanizal pet zmag in drugo mesto, še vedno 44 točk prednosti pred Prevcem. Slovenski tekmovalec bo zato potreboval tudi pomoč drugih. Za skupno zmago bi Prevc denimo potreboval zmago, Nemec pa ne bi smel biti boljši kot četrti, ob drugem mestu Prevca, Freund ne bi smel biti boljši kot šesti...

Nedvomno je eden tistih, ki Prevcu lahko pomagajo, Jurij Tepeš, ki je na petkovi posamični tekmi osvojil drugo mesto, na sobotni ekipni tekmi pa z najdaljšim skokom položil temeljni kamen za slovensko zmago. Skupaj bo nastopilo šest Slovencev, ob omenjenih še Matjaž Pungertar, Robert Kranjec, Nejc Dežman in Jernej Damjan. Po pet skakalcev imajo Nemci, Norvežani in Avstrijci, tri Japonci, po dva Poljaki in Finci, po enega pa Čehi, Francozi in Švicarji.