Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc nezadovoljen s svojimi skoki: Ali konkurenca je drugačno hrano kot jaz?

Deli na:
Prevc nezadovoljen s svojimi skoki: Ali konkurenca je drugačno hrano kot jaz?

Foto: STA

Skakalce Jerneja Damjana, Petra Prevca, Tilna Bartola in Anžeta Semeniča čaka danes ob 13.30 uri tekma na veliki skakalnici.

Mučenje slovenskih skakalcev na olimpijskih igrah se nadaljuje. Čeprav so za veliko skakalnico v Pyeongchangu napovedovali boljše skoke kot na mali, pa po kvalifikacijah obeti za drugo tekmo niso prav nič boljši. Bolj ali manj so pokazali povprečne predstave, najhuje pa je, da ne vedo najbolje, kaj morajo delati bolje, da bodo daljši.

"Malo boljše je kot na treningih prvi dan, a še zaleč ni tisto, kar jaz znam. Ne najdem pravih občutkov, mučim se z njihovim iskanjem. Bolj kot sem to delal, slabše je šlo. V bistvu ne vem, kaj delam narobe, enostavno ne najdem izkoristka podlage na mizi. Sem brez odskoka, samo lepo sem videti. V tekmo bom odšel umirjeno, pa bomo videli, kako bo," trenutne skoke ocenjuje Jernej Damjan, s 15. mestom najboljši Slovenec v kvalifikacijah.


Peter Prevc je bil 17., tudi on še zdaleč ni bil zadovoljen s tistim, kar je pokazal, če rečemo v šali, ni našel inspiracije niti pred velikim številom gledalcev na korejski novoletni tekmi. "Po zadnjem skoku na mali skakalnici sem verjel, da bo šlo na veliki napravi boljše, ampak kar koli sem poskušal, rezultat je bil bolj kot ne vedno isti. Bo treba narediti en velik preskok, zaenkrat je konkurenca precej pred mano, ne vem, kaj jedo. Sem mislil, da imamo vsi isto hrano," se je pošalil dobitnik dveh kolajn s prejšnjih olimpijskih iger v Sočiju.

Tilen Bartol je pokazal zelo kratek skok, za kar je okrivil razmere, imel je zelo neugoden veter, ki bo očitno krojil tudi tekmo na veliki skakalnici. Razmere tudi tokrat niso bile enake za vse, Bartol je bil med tistimi, ki so imeli največjo smolo. Zato upa, da je svoj del smole že izkoristil: "Treba bo prespati. Na srečo sem se vsaj uvrstil na tekmo, verjamem, da sem jutri lahko precej višje kot danes."

Anže Semenič je zadovoljen, da se je uvrstil v ekipo, manj pa s skokom v kvalifikacijah. "Jutri bo treba še kaj dodati. Upanje mi daje zelo dober skok v današnji poskusni seriji. Tega moram ponoviti in ga še malo izboljšati, pa bo cilj izpolnjen," je dejal.