Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Prevara!" Gledalci so besni, ker Michael Phelps ni plaval proti pravemu morskemu psu

Deli na:
"Prevara!" Gledalci so besni, ker Michael Phelps ni plaval proti pravemu morskemu psu

Foto: Reuters

Ponarejeni dvoboj ameriškega plavalca Michaela Phelpsa, najuspešnejšega olimpijca vseh časov, z belim morskim psom, ki ga je najavljala ameriška televizija Discovery, je razjezil TV gledalce širom sveta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Televizija je v lovu na gledalce najavljala "dvoboj za prevlado v oceanu" in najava je obetala, da se bo Phelps pomeril s pravim morskim psom. V resnici pa je televizija uporabila na računalniku oblikovano simulacijo plavanja morskega psa in to uspešno zmontirala v oddajo.


Pri domnevni tekmi pred obalo Južne Afrike na 100 metrov, Discovery je oddajo objavil v nedeljo, je Phelps zaradi večjih možnosti uporabljal takoimenovano monoplavut in dosegel izid 38,1 sekunde, a je bil simulirani morski pes vseeno še dve sekundi hitrejši.

Gledalci so se razburjali predvsem zaradi najave dvoboja. "To, da ni plaval proti pravemu morskemu psu, je podobno, kot bi kupil vstopnice za koncert Kanyeja Westa, namesto nastopa pa bi gledal njegov hologram," je v pritožbi napisal gledalec, večina je bila mnenja, da so bili prevarani.

Svoje je k zavajanju dodal tudi Phelps. Očitno je bila oddaja posneta že pred tedni in v intervjuju za magazin Entertainment Weekly je 32-letni nekdanji plavalec med drugim dejal: "Dvoboj z belim morskim psom je priložnost, ki se ne ponudi vsak dan." Nadaljeval je v podobnem slogu: "Vse, kar lahko povem, je, da nisva bila v bazenu. Bila sva v morju in za varnost je skrbelo 15 potapljačev."