Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pretep Bosancev in Grkov v Zenici, grški nogometaš ostal brez dveh zob

Deli na:
Pretep Bosancev in Grkov v Zenici, grški nogometaš ostal brez dveh zob

Foto: Reuters

Pomočnik selektorja BiH Francoz Stephane Gilli je grškega reprezentanta Gianniotasa najprej brcnil na nato pa še udaril v obraz in mu pri tem izbil dva zoba.

Kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji med Bosno in Hercegovino ter Grčijo v Zenici ni postregla z dobrim nogometom, zato pa je imela po svojem uradnem zaključku tretji polčas, ki nogometašem ne more biti v čast. Po tekmi je namreč prišlo do skupinskega pretepa, v katerem je najbolj nastradal Yannis Gianniotas.

V redko videnem incidentu, ki sta ga zakuhala soigralca pri Romi Edin Džeko in Kostas Manolas, je pomočnik domačega selektorja Mehmeda Baždarevića, Francoz Stephane Gilli, grškega reprezentanta najprej brcnil na nato pa še udaril v obraz in mu pri tem izbil dva zoba.

Incidenti pa niso bili le na igrišču, ampak tudi na tribunah. Domači navijači so hoteli obračunati z grškimi, a je resnejši navijaški stik preprečila policija. Ta pa ni mogla preprečiti glasnega žvižganja grški himni. Žvižgi naj bi bili vračilo za incidente na prvi medsebojni tekmi v Pireju, kjer so domači navijači poskušali napasti gostujoče, na tribunah pa tudi razvili transparent Nož, žica, Srebrenica.

Tekma skupine H, po kateri so se gostitelji pritoževali tudi nad sojenjem, se je končala brez golov. Na lestvici Skupine s 16 točkami vodi Belgija, Grčija jih ima 12, BiH pa 11.