Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Predsednik češkega parlamenta pijan vodil sejo: "Žal mi je. Popil sem le dve šilci slivovke."

Deli na:
Predsednik češkega parlamenta pijan vodil sejo: "Žal mi je. Popil sem le dve šilci slivovke."

Foto: Reuters

Predsednik češkega parlamenta Jan Hamaček je pijan vodil parlamentarno sejo, danes poročajo češki mediji. Da je imel težave pri izražanju in osredotočanju na pred njim stoječi ekran, je razvidno iz videoposnetka, objavljenega na spletu, vse skupaj pa je priznal tudi sam. "Žal mi je. Popil sem le dve šilci slivovke," je dejal Hamaček.

Šestintridesetletni socialdemokrat je medijem še povedal, da je pozabil, da zaradi bolečin v hrbtenici uživa zdravila, kombinacija z alkoholom pa je prispevala k njegovi "utrujenosti". "Priznam, da to ni bila dobra ideja," je dejal.

V znak neke vrste opravičila je v dobrodelne namene daroval 10.000 kron (slabih 370 evrov), poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Od marca lani sicer velja prepoved prodaje alkohola v vseh lokalih parlamenta, prav Hamaček pa je bil med tistimi, ki so se za to prepoved odločno zavzemali, na koncu pa jo je tudi uveljavil.

"Debate o tem, ali je med zasedanji v parlamentu mogoče piti alkohol ali ne, bi moralo biti konec. Mislim, da je s to odločitvijo vprašanje jasno rešeno," je pred več kot letom dni, ko je prepoved prodaje alkohola stopila v veljavo, izjavil očitno ne vedno trezni Hamaček.

"Pridiga vodo, pije pa žganje," so danes komentirali v enem od čeških časopisov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub prepovedi pa alkohol iz češke parlamentarne stavbe ni povsem izginil. "Če želim piti in v parlamentarni restavraciji ne morem dobiti niti pivca, potem steklenico preprosto s seboj prinesem od zunaj," je pred časom dejal vodja stranke TOP 09 Karel Scwarzenberg.