900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Predsednik angleške zveze predvideva Blatterjevo aretacijo

Deli na:
Predsednik angleške zveze predvideva Blatterjevo aretacijo

Foto: Reuters

Predsednik angleške nogometne zveze (FA) Greg Dyke je v petek dejal, da predvideva aretacijo nekdanjega predsednika Mednarodne nogometne zveze Josepha Blatterja, potem ko so pred nedavnimi volitvami za prvega moža krovne nogometne zveze izbruhnili številni škandali.

Devetinsedemdesetletni Blatter je v začetku tedna odstopil, kljub temu, da je na volitvah minuli konec tedna dobil večino glasov za še peto izvolitev na mesto predsednika Fife. Njegovo izvolitev so zaznamovali številni škandali, v veliki meri povezani s podkupovanjem. Oseminšestdesetletni predsednik FA Dyke pa je za Guardian dejal, da bo Blatter moral za zapahe v roku "nekaj mesecev".

Dyke je ob tem tudi zavrnil možnost, da bi Anglija lahko prevzela organizacijo svetovnih prvenstev 2018 in 2002. Prvega bo priredila Rusija, drugega Katar, obe dodelitvi mundialov pa sta domnevno povezani s podkupovanjem, s čimer bi lahko državama prvenstvi tudi odvzeli.

Anglija se je neuspešno potegovala za organizacijo SP leta 2018 in je bila zato med glavnimi favoriti za mundial 2022, ki pa ga prav tako ni dobila. "Blatter sovraži Anglijo, sovraži FA. Še posebej sovraži britanske medije in jih krivi vsega," je ob tem dejal Dyke, ki je nekdanji izvršni direktor britanske televizije. V svoji medijski karieri je bil kot izvršni ali glavni direktor aktiven pri televizijah LWT Group, Pearson Television, Channel 5 in BBC.