Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prazni beneški trg sv. Marka je kulisa za Zucchera (VIDEO)

Deli na:
Prazni beneški trg sv. Marka je kulisa za Zucchera (VIDEO)

Zucchero v novem glasbenem videu Amore Adesso! - Foto: YouTube

Italijanski rock pevec Zucchero v novem glasbenem videu Amore Adesso! (Ljubezen zdaj!) sedi za klavirjem na praznem trgu sv. Marka v Benetkah in poje o ljubezni v nenavadnih časih. Založba Universal Music je pozvala občudovalce za njihove različice pesmi No Time for Love Like Now, kar je Zucchera navdihnilo, da je pesem zapel v italijanščini.

Zuccherova pesem je priredba skladbe No Time for Love Like Now, ki sta jo ustvarila pevec skupine REM Michael Stipe in Aaron Dessner iz rock benda The National in jo je založba Universal Music objavila na spletu s pozivom, naj glasbeniki ustvarijo lastno različico.


Video za pesem Amore Adesso! je 64-letni Zucchero posnel v romantičnem mestu v začetku maja. Da so zagotovili popolnoma prazen trg, so oblasti pred snemanjem za vse pešce zaprle trg sv. Marka, so poročali lokalni mediji. Nekaj dni kasneje so skladbo objavili na portalu YouTube, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Umetnik je pojasnil, da mu trg veliko pomeni: "Mestu in celotni Italiji sem hotel poslati jasno znamenje ter spomniti ljudi, da moramo ostati pogumni še naprej in ne smemo izgubiti upanja."

Prazne podobe svetovno znanih trgov, ponavadi prenatrpanih s turisti in zdaj zapuščenih, sodijo med najbolj osupljive vtise Italije v času pandemije koronavirusa.