901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poslušajte skladbo Dan D v 8D tehniki (VIDEO)

Deli na:
Poslušajte skladbo Dan D v 8D tehniki (VIDEO)

Utrinek iz videospota pesmi Ne naredi mi tega. - Foto: YouTube

Novomeška skupina Dan D, ki velja za svojevrsten fenomen slovenske rock glasbe, je med prvimi v Sloveniji posnela skladbo v 8D tehniki. S takšno zvočno obdelavo imajo poslušalci občutek, da glasbo slišijo v prostoru okoli sebe, najbolj pa lahko to izkusijo s slušalkami, so zapisali v zasedbi. Novo zvočno podobo je dobila pesem Ne naredi mi tega.

Skladbo je v 8D tehniki obdelal Robi Bulešić iz Beartracks Recording Studia, ki je bil tudi eden od producentov albuma Knjiga pohval in pritožb. S takšno inovativno zvočno obdelavo se ustvarja iluzija glasbe v prostoru, so zapisali v skupini. To sestavljajo pevec in kitarist Tokac, bobnar Obra, ritem kitarist Marko Turk - Tučo, klaviaturist Boštjan Grubar in bas kitarist Nikola Sekulović. Pri pričujoči skladbi jih je na klavirju spremljala Emanuela Montanič.


Kot so spomnili v skupini, so skladbo iz albuma Knjiga pritožb in pohval (2019) posneli z režiserjem Aljošo Juhartom "v nekem drugem času, ko smo se še lahko vonjali, čutili in gledali v oči". Pesem so pospremili še z videospotom, v katerem plešejo plesalci skupnosti KUD Tango.si pod vodstvom igralke in plesalke Maje Sever.

Pesem Ne Naredi Mi Tega "se očitno poigrava z lastno mislijo". "Kaj je prav? Česa si ne smem privoščiti? Hkrati besedilo drži poslušalčeve misli. Naj ostanejo do konca takšne kot so. Identične in edinstvene. Dramatičen uvod klavirja v skladbo nemudoma zbudi pozornost na Tokačev vokal, kjer nam v odlični odsotnosti prenasičenosti ostalih inštrumentov postreže z vprašanjem o lastnem jazu," so o skladbi ob izidu albuma Knjiga pohval in pritožb zapisali na portalu 815.SI.