Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Politikov nasvet Rusinjam: Rdeča pesa namesto šminke

Deli na:
Politikov nasvet Rusinjam: Rdeča pesa namesto šminke

Foto: Arhiv Reporterja

Nekateri vidni ruski politiki, gospodarstveniki in cerkveni dostojanstveniki so ob vse slabših gospodarskih razmerah v Rusiji v zadnjem času Ruse vznemirili z nasveti za premagovanje krize. Tako so ženskam svetovali, naj si ustnice ličijo z rdečo peso namesto z uvoženimi šminkami, Rusom na splošno pa, naj zaradi rasti cen hrane jedo manj.

Minuli teden je politik Ilja Gaffner Rusom svetoval, naj zaradi rasti cen hrane pač jedo manj. Izjava je povzročila val ogorčenja med prebivalstvom. Gaffner je kasneje pojasnil, da je govoril o prekomerni rabi uvožene hrane, ki da je "pogosto zdravju škodljiva in povzroča debelost".

Po njegovih besedah je treba podražitev hrane povezati z razmislekom o "zdravi prehrani, pa tudi o lastnem vrtu". "Če me je kdor koli napačno razumel, se opravičujem," je še dodal.

"Uprli se bomo vsemu hudemu v državi, jedli manj in uporabljali manj elektrike," pa je minuli teden v okviru svetovnega gospodarskega foruma v Davosu dejal namestnik ruskega premierja Igor Šuvalov.

K skromnosti je na pravoslavni božič 7. januarja pozval tudi ruski patriarh Kiril. "V času krize bomo premagali zlo," je dejal.

Medtem je namestnik predsednika zgornjega doma ruskega parlamenta, sveta federacije, Igor Černišev dejal, da bi lahko Rusinje preživele brez uvoženih šmink. Kot je zatrdil, imajo moški radi preprostost. V kolikor pa se res želijo našminkati, je "rdeča pesa naravni pripomoček, brez da bi v organizem vnašali kemijo".

"Tudi v spodnjem perilu moskovske tovarne so naše ženske videti lepše kot v francoskem," je še prepričan Černišev.

Spletni portal časnika Gazeta.ru je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal, da so ruske oblasti državljanom dale jasno vedeti, da je treba v krizi deliti odgovornost. "Vprašanje je, ali tisti, ki so včeraj navdušeno podpirali prevzem Krima, danes pripravljeni plačati zanj z naglim padcem življenjskega standarda?"