Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Policija v Los Angelesu analizira domnevni nož O.J. Simpsona

Deli na:
Policija v Los Angelesu analizira domnevni nož O.J. Simpsona

Foto: Getty Images

Policija mesta Los Angeles je sporočila, da njihov laboratorij analizira nož, ki naj bi ga gradbeni delavec našel v nekdanji hiši O.J. Simpsona. A četudi se izkaže, da je nekdanji slavni nogometaš in filmski igralec s tem nožem res ubil bivšo ženo in njenega prijatelja, zaradi tega ne bo obsojen.

Simpsonu so že leta 1995 sodili za umor Nicole Brown in Ronalda Goldmana. Šlo je za "proces stoletja", Simpson pa je imel na svoji strani sanjsko odvetniško ekipo in porota ga je hitro spoznala za nedolžnega. Policija morilskega orožja ni nikoli našla, rokavica, ki so jo našli na kraju zločina, pa ni bila dovolj velika za Simpsonovo roko.

Po oprostilni sodbi, se je Simpson preselil na Florido, hišo pri Los Angelesu pa so podrli. Gradbeni delavec naj bi takrat med podiranjem našel nož, ki ga je predal policistu, ta pa naj bi na njem sedel vse do zdaj, ko je nož nekako prišel v laboratorij. Skozi leta so sicer našli že več podobnih nožev, ki so se izkazali za napačne in policija tudi sedaj opozarja, da se lahko zgodi podobno.

Četudi bi bil nož pravi in povezan s Simpsonom, mu zaradi istega umora dvakrat ne morejo soditi, ker to prepoveduje ustava. Kriv ali nedolžen, Simpson drago plačuje za umora. Družini pokojnih sta od njega leta 1997 v civilni tožbi izsilili 33,5 milijona dolarjev odškodnine in je bankrotiral.

Leta 2007 se je sicer v Las Vegasu s pištolo spravil nad preprodajalca njegovih nogometnih spominkov in končal v zaporu. Obsodili so ga na od devet do 33 let zapora, prihodnje leto pa ima prvo priložnost za pogojni izpust.