mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, kaj je Katanec dejal o prvem zvezdniku Anglije; je Kanea z izjavo razkuril?

Deli na:
Poglejte, kaj je Katanec dejal o prvem zvezdniku Anglije; je Kanea z izjavo razkuril?

Foto: Grega Wernig

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na londonskem Wembleyju igrala predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Angliji.

Slednja je favorit, Slovenija pa potrebuje tri točke, če si realno želi ostati v boju za mundial v Rusiji.

V zadnjih dneh je večina govora o tem, kako ustaviti Tottenhamovega napadalca Harryja Kana, ki zadeva kot po tekočem traku. "Malo smo preverili njegovo igro. Videli smo, da redno zadeva. Treba je poskrbeti, da žoga do njega sploh ne pride," pred tekmo pravi Jan Repas.

O angleški reprezentanci pa dodaja: "Cela ekipa je zelo hitra. Bočni igralci so hitri, v napadu sploh. Težko bo ustaviti Raheema Sterlinga, Kana in druge. To so vrhunski igralci. Treba se bo poskušati obraniti, ampak bo težko."

V skupini F Anglija vodi z 20 točkami, druga je Slovaška s 15, tretja je Slovenija s 14, četrta pa Škotska, ki ima tako kot Slovenija 14 točk. Na petem in šestem mestu sta odpisani Litva s petimi in Malta brez točk.

Tekmo bodo sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa bosta Thorsten Schiffner in Marco Achmüller.

"Ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Mesija"

Slovenci, ki so v London prispeli brez poškodovanega branilca Mirala Samardžića, morajo do konca kvalifikacij premagati tako Anglijo v četrtek kot Škotsko doma v nedeljo. Možnih je sicer še nekaj drugih scenarijev, a so pri teh možnosti precej manjše.


Prva naloga pa bo Anglija, ki se ponaša s kakovostno, mlado, razigrano in hitro reprezentanco, kot pravi selektor Katanec. Zatorej bo naloga osvojiti točke na Wembleyju zelo težka.

"Treba bo igrati kompaktno, igralci si bodo morali veliko pomagati, podvajati, bočni igralci bodo morali pomagati bočnim branilcem, prav tako zadnji vezni igralci ... Skratka, kot ekipa bo treba igrati čvrsto, borbeno, kar pa bo pomembno, bo to, kdo bo osvojil več tistih drugih žog in dobil več dvobojev," je na današnji novinarski konferenci v Londonu povedal Katanec.

Na vprašanje, če se da v angleški mladosti igralcev izkoristiti kakšno vrzel, pa je dejal: "Kar zadeva njih, imajo - v narekovajih - reprezentanco v nekem ustvarjanju. Imajo nekaj težav, ker ne igrajo ves čas v isti postavi. Mladost je lahko težava, lahko pa prednost. Tukaj se nikoli ne ve. Izkušnje pomagajo, ampak se pri tem ne ve. Vemo, kakšni so, nanje se moramo pripraviti, imajo veliko hitrosti, tukaj si bo res treba pomagati. Moramo biti pametni, pravi v 'timingu', če ne, bomo imeli težave, kar imajo tudi drugi."

Glede najbolj vročega napadalca na Otoku ta hip Harryja Kana pa je dodal: "Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Mesija. Skrbi pa me, ker je v zadnjih tednih dal preveč golov. Zelo ga spoštujem. Upam pa, da jutri ne bo zabil."

Katanec je še povedal, da je tekma z Anglijo lahko ena ključnih, ni pa nujno, saj zaenkrat obstajajo teoretične možnosti tudi ob porazu. Torej ob četrtkovi zmagi Škotske proti Slovaški, ob porazu Slovaške doma proti Malti in ob zmagi Slovenije proti Škotski. Dejal pa je še, da "ti dve tekmi ne bosta odločali o moji prihodnosti". Pogodbo ima za cel cikel svetovnega prvenstva 2018.

Kapetan Boštjan Cesar, če bo v četrtek dobil rumeni karton, ne bo mogel igrati v nedeljo proti Škotski, je poudaril, da so v teh dneh delali na taktični igri v napadu in obrambi, še enkrat je opozoril, da Anglija ni samo Harry Kane, temveč so v njihovi ekipi tudi drugi izvrstni nogometaši, da pa bo ena ključnih nalog ustaviti podaje do Kana.

Ponovil je, da je treba razmišljati pozitivno. "Zavedamo se, da smo z njimi odigrali dobro tekmo doma (0:0; op. STA). Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Pozitivno razmišljamo, edino pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem," je zaključil Cesar.

Tekmo bodo sicer sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa bosta Thorsten Schiffner in Marco Achmüller.