Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pogačarjeva bela majica s Toura na dobrodelni dražbi šla za 6000 evrov

Deli na:
Pogačarjeva bela majica s Toura na dobrodelni dražbi šla za 6000 evrov

Foto: Profimedia

Bela majica zmagovalca letošnje kolesarske dirke po Franciji Tadeja Pogačarja je včeraj dobila novega lastnika. Na dobrodelni dražbi v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je zanjo največ ponudilo podjetje Murexin iz Puconcev, 6000 evrov kupnine pa bo prejelo Kolesarsko društvo Rog za treninge in razvoj mladih kolesarjev.

Dražba se je končala včeraj opoldne, kdo je za majico, ki jo prejme najboljši mladi kolesar na dirki, ponudil največ, pa so razglasili zvečer ob zaključku letošnjega vrha slovenskega gospodarstva.

Ob tej priložnosti se je virtualnemu dogodku v organizaciji GZS pridružil tudi Pogačar. Podoživel je kolesarsko dirko po Franciji ter dejal: "Dal sem vse od sebe in na koncu presenetil samega sebe in ves svet."

Opisal se je kot potrpežljivega, marljivega, nepopustljivega, skromnega in prijaznega. Povedal je, da je za uspeh potrebno tudi nekaj sreče, vendar pa vrhunski dosežki zahtevajo mnogo vloženega dela in truda.

Poudaril je pomen kakovostnega treninga in tudi načina življenja, saj je pri njem kot vrhunskem športniku ves dan podrejen kolesarstvu. Izpostavil je velik pomen ekipe kakšnih 100 ljudi, od maserjev in mehanikov do zdravnikov in fizioterapevtov. "Vsi delujemo kot ekipa in delamo drug za drugega," je dejal.

Ocenil je, da smo Slovenci talentirani za šport. "Smo delavni in trmasti," je povedal. Vsak vrhunski kolesar seveda pomeni tudi dobro naložbo za sponzorje.