stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Po pomurski avtocesti s ferrarijem divjal 200 kilometrov na uro

Deli na:
Po pomurski avtocesti s ferrarijem divjal 200 kilometrov na uro

Foto: Primož Lavre

Policisti so 45-letnega voznika ferrarija, ki je vozil s hitrostjo 201 kilometrov na uro.

V poostrenem nadzoru prometa na pomurski avtocesti so murskosoboški policisti med 26. in 28. majem odkrili 117 kršitev vožnje z neprimerno hitrostjo, 55 kršitev preobremenjenosti vozila in 18 drugih kršitev. Ustavili so tudi 45-letnega voznika ferrarija, ki je vozil s hitrostjo 201 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Državljan Madžarske, ki je vozil avtomobil znamke ferrari s švicarskimi registrskimi tablicami, je hitrost prekoračil na odseku, kjer je najvišja dovoljena hitrost 110 kilometrov na uro. Policisti so ga ustavili v nedeljo okoli 19. ure na avtocesti izven naselja Gančani v smeri Lendave.

Pomurje je tranzitna regija, saj območje na poti v druge države prečka veliko osebnega in tovornega prometa. Večina tovornega prometa poteka po pomurski avtocesti A5. Odsek pomurske avtoceste v dolžini 10 kilometrov je bil odprta leta 2003, celotna avtocesta pa je bila v promet predana konec leta 2008, so še spomnili na murskosoboški policijski upravi. Od takrat vsako leto pomursko avtocesto prevozi okoli 1,5 milijona tovornih vozil.

Tovorna vozila ceste močno obremenjujejo in nadzor pometa je izredno pomemben. V poostrenem nadzoru prometa minuli vikend so sodelovali policisti iz Murske Sobote, Gornje Radgone in Ljutomera. V nadzoru so sodelovali tudi cestninski nadzorniki Darsa in mobilni oddelek Fursa.