Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Platini oživlja zamisel belega kartona na tekmah

Deli na:
Platini oživlja zamisel belega kartona na tekmah

Foto: Reuters

Predsednik krovne evropske nogometne zveze Michel Platini se je na mednarodni športni konferenci v Dubaju zavzel za uvedbo nove kazni v nogometni igri. Z belimi kartoni bi po njegovi zamisli kaznovali igralce za manjše disciplinske kršitve, kot je ugovarjanje sodniku, nato bi igro zapustili za nekaj minut in se spet vrnili na teren.

Platini se z uvedbo kartona nove barve ni pozabaval prvič. Zamisel predsednika Uefe je krstno predstavitev doživela oktobra, toda naletela na hudo nasprotovanje krovne nogometne zveze (Fifa) in njenega predsednika Seppa Blatterja.

"Beli karton je nova pobuda. Šlo bi za kaznovanje obnašanja. Če bi nogometaši zaigrali prekršek, če bi se grdo vedli do tekmeca ali sodnika, bi jih za določen čas poslali z igrišča. Recimo za pet ali deset minut," je svojo zamisel predstavil Platini. "S tem bi lahko kaznovali nogometaše za obnašanje, ki ni sprejemljivo. Seveda bi ohranili tudi rumene in rdeče kartone, je pa zanimivo, da bi morda imeli še en vzvod za disciplino," še razmišlja Platini.

A ni ostal samo pri belih kartonih. Razmišlja tudi o spremembah pri zelo kompleksni nogometni temi - prepovedanem položaju. "Imamo več različnih tipov prepovedanega položaja. Težko je najti neko splošno pravilo, ki bi ljubiteljem športa olajšalo spremljanje tekme. Morali bi tudi gledalcem pred televizijskimi zasloni omogočiti lažje spremljanje tekme," je o tej temi dejal Platini.

Ker je javna skrivnost, da imata oba vodilna moža najvplivnejših nogometnih zvez na svetu zelo napete medsebojne odnose in da večkrat javno kritizirata zamisli ali projekte, ki jih predstavi druga stran, je nato nekdanji zvezdnik Juventusa in kapetan Francije, ki je na EP 1984 osvojila prvo mesto, poudaril bistvo vseh ponujenih sprememb pravil: "Zdaj pa moramo o tem samo še prepričati Fifo."