Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Platini izziva Blatterja: Odstop preiskovalca Garcie je nov udarec za Fifo

Deli na:
Platini izziva Blatterja: Odstop preiskovalca Garcie je nov udarec za Fifo

Foto: Reuters

Odstop glavnega preiskovalca domnevnih nepravilnosti pri podeljevanju nogometnih svetovnih prvenstev leta 2018 in 2022 Michaela Garcie je že sprožil prve odzive. Predsednik Fife Sepp Blatter je izrazil presenečenje nad njegovim odstopom, predsednik evropske zveze Michel Platini pa je korak Garcie ocenil kot nov udarec za mednarodno zvezo.

Platini ne skriva, da se velikokrat ne strinja s početjem krovne nogometne zveze Fife in njenega predsednika in je že večkrat njuno ravnanje javno kritiziral. Tudi tokrat je bil oster. "Etična komisija Fife je bila ustanovljena, da bi povečali transparentnost celotne organizacije, na koncu pa je bilo samo še več zmede. Odstop gospoda Garcie je le še nov udarec za Fifo," je dejal Platini.

Bolj diplomatski je bil v odzivu prvi mož Fife, Blatter je ob novici, da je Garcia odstopil s položaja v etični komisiji, izrazil presenečenje. "Presenečen sem. A delo v etični komisiji se bo nadaljevalo in bo v naslednjih dveh dneh tudi središče našega zasedanja izvršnega odbora."

Garcia se je za odstop odločil le dan po tem, ko je krovna nogometna zveza (Fifa) zavrnila pritožbo na ravnanje z njegovim poročilom o domnevni korupciji. "Pomanjkanje vodenja na tem področju je zame znak, da se je moje sodelovanje v tem procesu končalo," je svoj odstop utemeljil Garcia.