Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pique po nedeljskem dogajanju v solzah: "Najhujša izkušnja v karieri"

Deli na:
Pique po nedeljskem dogajanju v solzah: "Najhujša izkušnja v karieri"

Foto: Twitter

Nedeljsko dogajanje v Barceloni in Kataloniji z ostrim odzivom španskih oblasti in policije pri obravnavi ljudi, ki so se želeli udeležiti referenduma, je zaznamovalo tudi nogometno ikono Katalonije.

Nogometni klub Barcelona je ligaško tekmo z Las Palmasom, ki je bila zaradi zaostrenih varnostnih razmer v mestu nekaj časa celo vprašljiva, odigral pred praznimi tribunami. Blaugrana je zmagala s 3:0, a zmaga tokrat ni bila v ospredju.

Eden od domačih zvezdnikov Gerard Pique, znan po svoji privrženosti Kataloniji (že dopoldne je na družbenih omrežjih objavil fotografijo, kako se je udeležil referenduma), je po tekmi v solzah dejal, da je bil ta dvoboj "najhujša izkušnja v karieri."

"Težko je bilo igrati tekmo v takšnih razmerah. Pred tekmo je naše klubsko vodstvo skušalo doseči preložitev, a ni bilo mogoče. Prišli so do nas in odločili smo se, da bomo igrali," je dejal Pique. Katalonski klub je skušal doseči preložitev tekme, česar pa španska nogometna zveza ni dovolila.



Nogometni zvezdnik je prepričan, da stvari nikoli več ne bodo takšne kot pred nedeljo. "Nisem mogel verjeti. Domneval sem, da bodo skušali referendum preprečiti, a da bo to narejeno na miren način. Ni bilo tako, so pa vsaj po celem svetu videli, kaj se je dogajalo. Ta odločitev je bila najslabša v zadnjih 40 ali 50 letih in vse skupaj se bo še poslabšalo," je o odzivih španskih oblasti in policije dejal Pique.

Vse skupaj bi lahko pomenilo tudi konec njegove reprezentančne kariere. Kot Katalonec, ki nikoli ni skrival svojih korenin in jih je vedno poudarjal tudi v španski reprezentanci, si je med navijači iz drugih delov Španije pridobil tudi precej zamer. Napovedal je, da bo dres zadnjič oblekel na svetovnem prvenstvu 2018, zdaj bo morda odločitev spremenil.

"Mislim, da bi še lahko igral, ker se tudi mnogi v Španiji zavedajo, da to, kar se je danes dogajalo pri nas, ni v redu, in verjamejo v demokracijo. Če pa ne bo tako, ne bom več igral. Če v zvezi menijo, da sem jaz težava, se lahko takoj poslovim," je pogovor z novinarji po tekmi z Las Palmasom končal Pique, ki je sicer s Španijo osvojil naslova svetovnega in evropskega prvaka v letih 2010 in 2012.