900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc med favoriti za kolajno v Lahtiju

Deli na:
Peter Prevc med favoriti za kolajno v Lahtiju

Foto: Getty Images

Na tekmi na srednji napravi bodo danes v Lahtiju nastopili vsi štirje Slovenci. Peter Prevc je v kvalifikacijah skočil četrto daljavo

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Lahtiju bodo danes podelili tri komplete kolajn. Za slovenski tabor bo najbolj zanimiva končna odločitev v smučarskih skokih ob 16.30 na srednji skakalnici, kjer bodo nastopili štirje slovenski skakalci, kolajne pa bodo podelili tudi v smučarskem teku, kjer bosta na sporedu tekmi v skiatlonu.

Peter Prevc je dobro formo potrdil tudi na petkovih kvalifikacijah, saj je imel z 98,5 metra četrto daljavo dneva, več od njega so skočili le Poljak Kamil Stoch, Avstrijec Stefan Kraft, oba sta imela tako kot Peter Prevc nastop na današnji tekmi že zagotovljen ter drugi Poljak David Kubacki, sicer zmagovalec kvalifikacij. Ob aktualnemu branilcu velikega kristalnega globusa bodo slovenske barve zastopali še Cene in Domen Prevc ter Jernej Damjan.


Slovenija se je na srednji skakalnici v preteklosti že veselila treh kolajn. Za prvo je leta 2005 v Oberstdorfu poskrbel Rok Benkovič, ki je postal svetovni prvak, na ekipni tekmi pa je s Primožem Peterko, Juretom Bogatajem in Jernejem Damjanom osvojil še tretje mesto. Ekipne tekme na srednji skakalnici po letu 2011 ni več na sporedu, v Val di Fiemmeju pa je Peter Prevc na posamični tekmi prišel do bronaste kolajne.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Falunu je na srednji skakalnici slavil Norvežan Rune Velta, ki je medtem že prenehal s skakanjem, drugi je bil Nemec Severin Freund, ki ga zaradi poškodbe tudi ni v Lahtiju, tretji pa je bil Kraft.

Dva kompleta kolajn bodo danes podelili v smučarskem teku. Na moški tekmi v skiatlonu na 2 x 15 km Slovenije ne bo imela svojega predstavnika, na ženski tekmi na 2 x 7,5 km pa bo nastopila Alenka Čebašek.